Mediul de afaceri sucevean solicitat de Prefectură pentru popularizarea campaniei de vaccinare anti-Covid

Instituția Prefectului – județul Suceava a transmis astăzi, 26.04.2021, prin Camera de Comerț și Industrie Suceava și Organizațiile Patronale, o adresă către agenții economici de la nivelul județului Suceava, din dorința de a sensibiliza și a responsabiliza cât mai mulți cetățeni din județul Suceava cu privire la necesitatea vaccinării în contextul pandemiei de Covid-19.
Scenariul verde în care se regăsește județul Suceava, cel în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile, ne face să recomandăm agenților economici să transmită Direcției de Sănătate Publică Suceava lista nominală a persoanelor eligibile care doresc să se vaccineze, respectiv angajații proprii, angajații subcontractorilor, precum și membrii de familie ai persoanelor din cele două categorii menționate în prealabil.
Prefectul Iulian Cimpoeșu a amintit despre campania de vaccinare că aceasta funcționează și că numărul de suceveni cărora le-a fost administrat inclusiv rapelul a depășit numărul total al cazurilor Covid-19 înregistrat de la începutul pandemiei în Suceava. Sperăm ca acest trend să se accelereze, fiindcă vaccinarea face posibilă revenirea la o viață socială fără restricții. Până când vom atinge însă imunitatea comunitară, facem un apel către toți sucevenii să fie precauți, responsabili și să respecte regulile sanitare, pentru că și-au dovedit eficiența.
Instituția Prefectului – Județul Suceava susține campania de imunizare împotriva COVID-19 și recomandă cetățenilor să se înscrie în procesul de vaccinare prin intermediul medicului de familie, al angajatorului sau al platformei electronice. De asemenea, există centre comunitare de vaccinare care preiau solicitări și fără programare prealabilă, în acest moment unele dintre ele nefuncționând la capacitate maximă, deși primăriile au făcut eforturi pentru a le amenaja și pentru a angaja personal medical.
Platforma națională cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 este actualizată permanent, conține informații despre procesul de vaccinare din România, ghiduri de comunicare medicală și alte date oficiale de interes, putând fi accesată la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/ și prin intermediul paginii oficiale Facebook ROVaccinare

https://www.facebook.com/RO-Vaccinare-101845835162501

.

Reamintim modalitățile de programare pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19:
– prin medicul de familie;
– individual, în platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro;
– la numărul unic 021.414.44.25;
– prin direcțiile de asistență socială;
– prin aparținător (maximum 9 persoane) pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro.
Prefectul județului Suceava, Iulian Cimpoeșu, a reamintit că vaccinarea este gratuită și voluntară, subliniind faptul că doar împreună putem învinge pandemia și că soluția sigură, optimă și eficientă, este imunizarea prin vaccinare. Cu fiecare vaccin administrat suntem cu un pas mai aproape de revenirea la normalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.