Delgaz Grid investește 20 milioane de lei pentru modernizarea rețelei electrice în 8 localități din jud. Suceava

Vor fi modernizați 51 km de rețele electrice aeriene,  2.000 de branșamente vor fi înlocuite și va fi realizată o nouă rețea de joasă tensiune, pe o lungime de 12,3 km;

Compania de distribuție Delgaz Grid a demarat o serie de investiții în localitățile Iaslovăț, Botoșana, Cajvana, Volovăț, Cornu Luncii, Drăgușeni, Brăiești și Horodniceni, din jud. Suceava, pentru înlocuirea rețelelor de joasă tensiune clasice/neizolate cu conductoare izolate. Totodată, sunt prevăzute  lucrări la posturile de transformare, precum și înlocuirea unor elemente de rețea deteriorate:  cutii de distribuție, stâlpi, console etc., dar și lucrări de toaletare a vegetației care intră în contact cu rețeaua electrică.

În 7 din cele 8 localități, investițiile au fost finalizate, urmând a fi încheiate până la sfârșitul lunii iulie a.c. și în localitatea Horodniceni.

Lucrările derulate în cadrul acestor investiții vor contribui la reducerea semnificativă a timpilor și a duratei întreruperilor în alimentarea cu energie în cazul unor avarii în sistemul de distribuție al energiei electrice în cele 8 localități ale jud. Suceava, numărul estimat al beneficiarilor fiind de circa 10.000.

Delgaz Grid a bugetat în acest an investiții de 612 milioane de lei (126 milioane euro), prioritar pentru modernizarea și extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. Bugetul alocat investițiilor este cu 11% mai mare decât cel din anul precedent, fiind totodată cel mare din ultimii 16 ani, de la intrarea E.ON pe piața de energie din România.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 23.300 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 82.300 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,5 miliarde de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.