Asociația de Ecoturism Țara Dornelor a lansat 6 pachete ecoturistice

Asociația de Ecoturism Țara Dornelor a lansat prin intermediul agenției Eco-Tour Țara Dornelor 6 pachete ecoturistice pentru toate anotimpurile și categoriile de vizitatori.

Ofertele de vacanță în Țara Dornelor se axează în mod special pe activități ghidate în natură, degustări de produse locale și recomandări de cazare în pensiunile care fac parte din rețeaua ecoturistică locală, aflată în continuă dezvoltare. Cele 6 pachete de vacanță au prețuri cuprinse între 60 de lei/persoană și 500 lei/grup, în funcție de numărul de persoane, vârsta acestora, tipul de activitate dorit și facilitățile incluse. Activitățile propuse sunt:

  1. Drumeție montană pe trasee omologate din munții Bistriței, masivul Suhard, Giumalău sau Călimani;
  2. Wildlife, primăvara la rotitul cocoșului munte, toamna la boncănitul cerbilor;
  3. Schi de tură în Suhard sau Giumalău;
  4. Călărie, cu lecții de inițiere și plimbări ușoare sau excursii călare pe trasee itinerante de o zi, în Vatra Dornei sau în Ciocănești;
  5. Cicloturism în cei peste 150 de kilometri de trasee pentru ciclism montan;
  6. Family, cu oferte destinate familiilor cu copii, seniorilor sau celor fără pregătire fizică deosebită, care pot avea parte de drumeții ușoare în natură; pe poteci tematice, experiențe cu barca pe apă; vizite în sat, la muzee și la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani.

Pachetele cu oferte ecoturistice sunt dezvoltate de Asociația de Ecoturism Țara Dornelor în parteneriat cu ghizi, meșteri și producători locali, ONG-uri, administratori de arii naturale protejate și operatori economici din turismul local, în cadrul proiectului Țara Dornelor, o destinație ecoturistică înfloritoare, finanțat prin programul “Green Entreprenuership – Dezvoltarea economică durabilă prin ecoturism”, un program comun al Romanian-American Foundation şi al Fundaţiei pentru Parteneriat.

Ofertele de vacanță ecoturistică în Țara Dornelor au apărut din necesitatea de a veni în sprijinul vizitatorilor care doresc să aibă parte de experiențe inedite în compania ghizilor locali. Totodată, este și modalitatea de a sprijini și încuraja comunitățile locale să se dezvolte practicând ecoturismul, valorificând identitatea zonei, cu tradiții, produse și servicii specifice.

Promovarea activităților de petrecere a timpului liber în Țara Dornelor se face atât prin intermediul materialelor tipărite, distribuite la unitățile de cazare, centrele de informare și vizitare din zonă, la evenimentele de turism, precum și pe website-ul destinației www.taradornelor.ro, secțiunea Experiențe –Vacanță în Țara Dornelor. Aici utilizatorii au posibilitatea să completeze un formular simplu de rezervare, prin care să-și exprime opțiunile de activități ghidate, comercializate în cadrul Agenției Eco-Tour Țara Dornelor, de către Asociația de Ecoturism Țara Dornelor (AETD).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.