„Rugăciune” – recitalul de muzică și poezie inspirat din opera maestrului Ion Irimescu

Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni și Teatrul de Artă Socială MINA București organizează miercuri, 25 august 2021, la ora 16.00, în ambientul inedit oferit de Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, un recitalul de muzică și poezie inspirat din opera maestrului Ion Irimescu, intitulat „Rugăciune”.

Spectacolul dedicat maestrului Ion Irimescu este un omagiu adus unei importante personalități a culturii românești, care a reușit, prin opera lăsată moștenire, să dea o formă artistică unică unor teme cu rezonanță atât pe plan național, cât și internațional. „Rugăciune” este un recital susținut de artiștii trupei Teatrului de Artă Socială MINA București, sub forma unui dialog între cuvânt și muzica, care încearcă să redea o parte din drumul interior pe care artistul Ion Irimescu l-a parcurs în crearea capodoperelor sale.

Teatrul de Artă Socială MINA este un proiect independent care își propune să exploreze valențele terapeutice ale manifestărilor artistice prin spectacole de teatru pentru copii și adulți, spectacole tematice și interactive, recitaluri de muzică și poezie clasică și populară, ateliere de dezvoltare personală prin teatru și artele spectacolului.
Iuliana Mușetescu este de profesie actriță, cântă la pian. A absolvit masteratul de Art – Terapie din cadrul UNATC București și doctoratul cu tema „Teatrul ca artă vindecătoare” la UNAGE Iași. În prezent explorează aplicarea acestei tematici prin proiectele culturale din cadrul Teatrului de Artă Socială MINA București.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.