BACOVIA la Muzeul de Istorie Suceava!

În perioada 17 – 30 septembrie 2021, pe simezele Muzeului de Istorie puteți admira lucrările Expoziţiei Internaţionale de Caricatură – Portret “140 Bacovia”.
Intrarea la expoziție este gratuită!
Expoziția este un proiect realizat de graficianul băcăuan Mihai Victor Eugen, timp de patru ani, pentru omagierea scriitorului George Bacovia.
Proiectul se va desfăşura simultan, începând cu data de 17 septembrie 2021, în 11 oraşe, din 10 judeţe ale ţării. Mihai Victor Eugen a adunat în cei patru ani 350 de lucrări (portrete ale marelui scriitor) de la 170 de artişti, din 52 de ţări ale lumii.
George Bacovia s-a născut la data de 17 septembrie 1881, la Bacău. A fost un scriitor român format la școala simbolismului literar francez.
Anul acesta se împlinesc 140 de ani de la naşterea marelui scriitor. S-a dovedit un iscusit executant la vioară şi un talentat desenator. Au rămas pentru posteritate câteva desene în peniţă, printre care şi o serie de caricaturi.
Expoziţia se va deschide în Foaierul expoziţional al Muzeului de Istorie Suceava, la data de 17 septembrie 2021, ora 12 şi este o selecţie a celor mai bune lucrări adunate în proiectul demarat şi realizat de Mihai Victor Eugen VEM.
Vă aşteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.