Indemnizația pentru internship crește din 2022

Începand cu data de 18.08.2019 a fost aprobata Legea Internship-ului (Legea nr. 176/2018) care le permite tinerilor de cel puțin 16 ani sa participe la un program de internship plătit în cadrul unei instituții publice sau companii private.

Scopul legii este să ofere posibilitatea internilor să își consolideze competențele și abilitățile profesionale pentru a se adapta la cerințele practice ale jobului și pentru a dobândi experiență și vechime în specialitate.

Internship-ul se poate desfasura pe o perioada determinata de maxim 720 de ore pe parcursul a maxim 6 luni, fara a mai putea prelungi programul. Internul poate lucra maxim 40 de ore pe saptamana si nu are voie sa efectueze ore suplimentare.

Legea nr. 176/2018   reglementează și valoarea indemnizaţia pentru cei care desfăşoară stagii de internship – “Cuantumul indemnizaţiei pentru internship stabilită potrivit alin. (1) este egal cu cel puţin 50% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi se acordă proporţional cu numărul de ore de activitate desfăşurată”.

În momentul de faţă, cum salariul minim brut pe ţară este de 2.300 de lei, astfel indemnizaţia de internship se situează la cel puţin 1.150 de lei brut.  Creşterea salariului minim brut pe ţară este prevăzută de Hotărârea Guvernului nr.1.071/2021, publicată în Monitorul Oficial nr. 950 din 5 octombrie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.