Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca se va desfășura între 26 noiembrie – 31 decembrie

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca, anulat anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19, se va desfășura în acest an în perioada 26 noiembrie – 31 decembrie. Târgul de Crăciun de la Cluj este un eveniment ce datează din 2009, în ultimii ani, fiind nominalizat printre cele mai frumoase târguri în cadrul concursului „European Best Christmas Market” organizat de European Best Destinations. În anii 2018 și 2019 Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca s-a clasat în top 10 „European Best Christmas Market”.

Emil Boc, primarul Clujului a precizat că, în conformitate cu legile în vigoare astăzi, se poate organiza Târgul de Crăciun cu procent de 30% din capacitatea spațiului. „Avem în Piața Unirii 7.000 de metri pătrați, iar 30% înseamnă maxim 2.100 de persoane simultan în târg. În condițiile acestea, târgul se va organiza într-un format restrâns, se va renunța la aproximativ 35 de căsuțe, față de 2019. Vor fi 46 de căsuțe cu produse tradiționale, obiecte artizanale realizate de meșteri populari, cășuta lui Moș Crăciun, cupola de lumini, bradul și animație stradală. Nu va fi scenă, tocmai pentru a fi mai mult spațiu și liber, programul artistic va fi doar în zona bradului”, a spus Emil Boc

Întrebat dacă accesul clujenilor va fi pe baza certificatului verde, primarul Clujului a explicat că această informație va fi precizată în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.