Informare meteo de vânt și precipitații moderate sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare

Informare meteo de vânt care spulberă zăpada în zona de munte, dar și precipitații moderate sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o informare meteo valabilă de joi de la ora 20:00 până sâmbătă, 4 decembrie, ora 10:00 de intensificări temporare ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare

Potrivit ANM, în intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 m, unde vitezele vor depăși temporar 60…70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90…100 km/h spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri (3 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp îndeosebi în zonele de munte.

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de viscol  care este valabilă și pentru zona de munte a județului Suceava. Averizarea este valabilă astăzi, 3 decembrie, între orele 9:30 și 15:00. În zona de munte a județului, la cote de peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși la rafală 90…100 km/h, ninsoare viscolită și transport de zăpadă ce va determina scăderea vizibilității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.