Pe 31 decembrie, Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă

Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă se va organiza, în format fizic, și în acest an, după cum a anunțat luni, 13 decembrie, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.El a arătat că formatul festivalului va fi în acest an diferit pentru a se respecta deciziile sanitare din pandemie. Festivalul va fi organizat, fizic, în data de 31 decembrie în mai multe localități din județ printre care se numără Gura Humorului, Siret, Câmpulung Moldovenesc, Liteni, Fălticeni, Dolhasca, Mănăstirea Humorului. În municipiul Suceava, în data de 31 decembrie, între orele 11:00-13:00, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava se va desfășura Festivalul Internațional „Obiceiuri de iarnă”, susținut de formații reprezentative din întregul județ și Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”.

„Vrem să păstrăm tradițiile, dar nu vrem să încălcăm niciun fel de restricții. Amploarea festivalului va fi la fel ca în anii pre-pandemie, dar formațiile vor face prezentări pe raza întregului județ. Fiind organizat în 31 decembrie ne dorim ca reprezentațiile să încânte și turiștii veniți în diferitele localități din județ”, a precizat Niculai Barbă.

 

El aVicepreședintele CJ Suceava a subliniat că programul complet al manifestărilor „Crăciun în Bucovina 2021” va fi definitivat și prezentat în zilele următoare.

Pe 24 decembrie, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” va prezenta, începând cu ora 17:00, un concert on line de colinde, iar pe 25 decembrie un concert folcloric online

În prima zi a Anului Nou, de la ora 14:00, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” va prezenta, începând cu ora 14:00 un concert folcloric online intitulat „La cumpăna dintre ani”.

În data de 13 ianuarie va fi organizat, la Drăgușeni, „Festivalul Obiceiurilor de Iarnă pe Stil Vechi”, ediția a opta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.