În luna faptelor bune, activități filantropice în Protopopiatul Fălticeni

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, prin Biroul de Asistență Socială, preoții din Protopopiatul Fălticeni, în colaborare cu TZMO România, au oferit încălțăminte nouă la 75 de copii din familii nevoiașe și care au nevoie de sprijin.

Este pentru al cincilea an consecutiv în care preoții din Protopopiatul Fălticeni desfășoară activități filantropice în această perioadă din an, arătând grija deosebită,  alături de  părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, pentru copiii și tinerii din parohiile pe care le păstoresc. O parte dintre acești copii care provin din parohiile arondate Protopopiatului Fălticeni beneficiază și de pachete lunare cu alimente de bază și sprijin la fiecare început de an școlar.

Așa cum am aflat de la preotul Georgian Rotar, ghetuțele au ajuns la copii de Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei  care, conform tradiției bisericii ortodoxe, este considerat simbolul generozității și prietenul copiilor. Cele 75 de perechi de ghetuțe, însumând 40 pentru băieți și 35 pentru fete, alături de care s-au aflat și câte un set cu perechi de ciorapi au fost predate conform listei primite de la preoții parohi cu numele și măsurile potrivite de preotul Pavel Norocel – asistent social în cadrul Cancelariei Protopopiatului Fălticeni.

“Prin activitățile pe care le desfășurăm și cele pe care le vom derula în această perioadă vrem să arătăm grija deosebită și permanentă pe care o avem vizavi de persoanele vulnerabile și cele aflate în dificultate. Este o slujire necondiționată pe care avem față de aproapele nostru, urmând îndemnul Mântuitorului nostru Iisus Hristos din Evanghelia după Matei: “Flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc, însetat am fost și Mi-ați dat să beau; bolnav am fost și M-ați cercetat” (Matei 25, 35-36). Mulțumim pe această cale Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic pentru sprijinul acordat, preoților și celor care ne sunt alături în astfel de acțiuni de ajutorare, pentru implicare, dragoste și devotamentul de care dau mereu dovadă”, a precizat preotul protoiereu Adrian Dulgheriu.

În luna faptelor bune, activitățile social – filantropice vor continua în cadrul Protoieriei Fălticeni prin pregătirea de pachete pentru persoanele vulnerabile, atât pentru vârstnici care nu au aparținători sau care sunt în grija așezămintelor de ocrotire socială, cât și pentru cei tineri care provin din familii cu posibilități materiale reduse.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.