Finanțare pentru obținerea permisului de conducere pentru tinerii din medii defavorizate

Tinerii din medii defavorizate, aflați la început de drum, pot fi ajutați în a obține permisul de conducere, document foarte necesar în zilele noastre. Cu susținerea Mol România, programul „Permis pentru viitor”, oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi.

Prin intermediul acestui program, sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere, astfel încât, tinerii pentru care acesta este o condiție obligatorie, să poată obține un loc de muncă sau să-și extindă atribuțiile de serviciu existente.

Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 18 și 25 de ani, care doresc să obțină permisul de conducere pentru categoriile B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente: scrisoare de motivare personală, anchetă socială, declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii, ofertă de preț de la școala de șoferi, precum și diploma care atestă nivelul studiilor absolvite.

Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă, până la data de 21 ianuarie 2022. Detalii și formularul de înscriere se găsesc AICI.

În decursul celor șase ediții anterioare ale acestui program, 117 tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 32 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen. Programul, ajuns la cea de-a șaptea ediție, este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.