Șoferii care suferă de anumite afecțiuni medicale rămân fără permis

Noul Cod Rutier care a fost publicat în Monitorul Oficial și este valabil începând cu data de 1 februarie, stabilește care sunt afecțiunile medicale care anulează imediat permisul de conducere auto. Cei care au afecțiuni la nivelul aparatului respirator, persoanele care au antecendente de infarct miocardic sau cele cu tulburări mintale nu pot conduce pe drumurile publice din România.

În Codul Rutier 2022 se menţionează clar că şoferii care nu sunt declaraţi „admişi” la controlul medical obligatoriu nu vor avea dreptul să-și conducă mașina, iar permisul lor va fi suspendat.

LISTA cu afecțiunile medicale din noul Cod Rutier. Dacă ai această boală, rămâi fără carnet pe loc

Permisul de conducere NU poate fi obținut sau reînoit de către:

• – persoanele care prezintă afecțiuni la nivelul aparatului respirator. Însă oamenii pot dobândi permisul auto, dar numai dacă primesc aviz favorabil din partea unei unități sanitare autorizate, iar acest lucru este menționat în fișa medicală;

• – persoanele care poartă un stimulator cardiac sau care au antecedente de infarct miocardic. Aceștia pot obține, totuși, permisul, dar numai dacă primesc avizul din partea medicului specialist.

• – șoferii care au tulburări mintale NU vor putea obține sau reînnoi permisul de conducere

• – bolnavii de diabet zaharat sau oamenii care prezintă afecțiuni locomotorii, afecțiuni ale auzului și chiar apneea;

• – șoferii cu boli cardiovasculare. Aici este inclusă și angina pectorală de repaus sau de emoție;

• – oamenii cu probleme neurologice grave, precum epilepsia, afecțiuni renale sau probleme cu alcoolul sau drogurile nu vor putea dobândi sau reînnoi permisul;

– persoanele care au probleme cu vederea. În cazul pierderii temporare a vederii va fi nevoie de o perioadă de readaptare. Astfel că șoferul auto va trebui să aștepte cel puțin șase luni pentru a putea conduce din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.