Guvernul a aprobat ajutorul de minimis pentru susţinerea editării revistelor culturale

Guvernul României a aprobat, miercuri, unul dintre proiectele anunțate de ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, la începutul celui de-al doilea mandat în fruntea ministerului  „Aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru susţinerea editării revistelor şi publicaţiilor culturale, altele decât cele propuse de uniunile de creatori din România”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvenului, Dan Cărbunaru, bugetul total al schemei este de 2,25 milioane de lei (credite de angajare şi credite bugetare), iar beneficiarii sunt asociaţiile, fundaţiile şi operatorii culturali care au ca obiect de activitate editarea de reviste/publicaţii culturale. Numărul maxim estimat de beneficiari ai schemei este de 40 pentru fiecare an.

După publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului de ministru, schema de ajutor de minimis va fi disponibilă, până la data de 31 decembrie 2023. Finanţarea schemei este asigurată din fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, cu încadrarea în bugetul alocat.

Plăţile ajutorului de minimis vor fi efectuate ulterior intrării în vigoare a schemei, începând cu data solicitării avansului de către beneficiari, în baza contractelor de finanţare, fără a depăşi data de 31 decembrie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.