Tichete educaționale în valoare de 500 de lei, oferite elevilor

Elevii si prescolarii cu situatie financiara precara pot beneficia de tichete sociale pentru rechizite, in anul scolar 2022-2023, in valoare de 500 de lei. Inspectoratele scolare au termen pana la 23 septembrie 2022 sa transmita Ministerului Educatiei lista cu beneficiarii tichetelor sociale pentru rechizite.

Ordonanta de urgenta nr. 133/2020, cu completarile si modificarile ulterioare, prevede acordarea de sprijin educational prin sprijin financiar oferit sub forma de tichet social pe suport electronic, pentru achizitionarea de materiale scolare, pentru copiii cei mai dezavantajati din invatamantul de stat prescolar, primar si gimnazial. Valoarea nominala a unui tichet social pentru fiecare beneficiar este de 500 lei/ an scolar.
Materialele scolare ce pot fi achizitionate cu aceste tichete sunt rechizite necesare frecventarii scolii: articole de papetarie, caiete, stilouri, articole pentru pictura, ghiozdane si alte articole necesare in scoli si gradinite, precum si articole de vestimentatie necesare frecventarii scolii si gradinitei.
La stablirea venitului mediu net lunar pe membru de familie vor fi luate in considerare absolut toate veniturile. Inclusiv: indemnizatie de somaj, creante legale, conventii civile de intretinere, indemnizatii cu caracter permanent, alocatii de stat pentru copii, alocatii de intretinere pentru copii, burse pentru elevi si studenti, ajutorul acordat sotiilor celor care satisfac serviciul militar obligatoriu, arenda, chiriile, alte fructe civile, naturale sau industriale, produse de acestea.
Cererile pentru stabilirea si acordarea sprijinului financiar se intocmesc de reprezentantul familiei si se inregistreaza, impreuna cu actele doveditoare privind componenta familiei si a veniturilor, la primaria comunei, orasului, municipiului sau, dupa caz, a sectorului municipiului Bucuresti in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta familia, in luna imediat urmatoare indeplinirii conditiilor de acordare.

Acordarea tichetelor este conditionata de frecventa regulata la gradinita. Stimulentul educational se acorda, la cerere, unuia dintre parinti.

Beneficiarii tichetelor sociale 2022

1. Prescolarii inscrisi in invatamantul de stat care indeplinesc conditiile pentru obtinerea sprijinului educational acordat copiilor din familii defavorizate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate, cu modificarile si completarile ulterioare.
2. Elevii inscrisi in invatamantul de stat, primar si gimnazial, care indeplinesc criteriile de venit stabilite in Programul national de rechizite scolare, conform Legii nr. 126/2002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.