Noi reguli pentru bursa socială a elevilor de la sate care învață la oraș

Elevii de la sate care frecventează cursurile de liceu în altă localitate nu mai beneficiază de bursă socială, după cum reiese din Ordinul de ministru 5379 din 7 septembrie, potrivit edupedu.ro.

BREAKING Bursa socială pentru elevii din mediul rural care merg la liceu în altă localitate, eliminată de Ministerul Educației / Măsura nu a fost anunțată public înainte de aprobare

 

Bursa socială este în cuantum de 200 de lei pe lună.

Ca noutate, elevii care beneficiază de bursă socială, de studiu, de merit sau de performanță pot lua și bursa „Bani de liceu”, în valoare de 250 de lei pe lună.

Aceasta poate fi acordată elevilor aflați în întreținerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, este de maximum 500 de lei. De asemenea, pot primi această bursă și elevii care beneficiază de o măsură de protecție ori aflați sub tutelă sau curatelă, dacă este respectată condiția de venit.

„Elevii care beneficiază de sprijinul financiar „Bani de liceu” sau „Euro 200” pot obține bursă de studiu / merit / performanță / ajutor social, dacă îndeplinesc criteriile prevăzute în prezentul ordin”, potrivit documentului.

Cererile pentru bursa de 250 de lei se depun în perioada 15-25 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.