Subvenție de 2.250 de lei pentru fiecare șomer angajat

Firmele care angajează pe perioadă nedeterminată șomeri cu vârsta de peste 45 de ani și tineri NEET (persoane cu vârsta cuprinsă între 16 ani și 30 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională) primesc de la stat o sumă lunară de 2.250 de lei, timp de 12 luni, pentru fiecare astfel de nou angajat, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu timp de cel puțin 18 luni. Măsurile de stimulare la angajarea anumitor tipuri de persoane sunt reglementate prin Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă și alte legi speciale.

”Patronii primesc bani de la stat dacă încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, șomeri de peste 45 de ani care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, șomeri de lungă durată sau tineri NEET primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni”, prevede legislația.

Pentru a primi ajutorul financiar angajatorii trebuie să încheie cu Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în termen de 12 luni de la angajarea persoanelor, o convenţie conform modelului prevăzut în Normele metodologice de aplicare a Legii nr.76/2002, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.174/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.