Creștere cu peste 50% a cererilor de eliberare a pașapoartelor la Suceava

În intervalul 1 octombrie – 20 noiembrie 2022, la la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Suceava au fost preluate 6.113 cereri de eliberare a documentelor de călătorie, față de 3.912 în perioada similară a anului trecut, creșterea fiind de 56%.

Cereri pentru pașapoarte simple electronice au fost 5.709 , față de 3.741  de cereri în aceeași perioadă a anului trecut. Alte  404  de cereri (171 în perioada similară a anului 2021) au fost pentru eliberarea de paşapoarte simple temporare.

Totodată, prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, au fost primite şi soluţionate 2.931 de cereri. Creșterea este de 37%. Pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate la ghişeele serviciului din Suceava au fost preluate 157 de cereri. Astfel, în perioada 1 octombrie – 20 noiembrie, numărul total al cererilor pentru eliberarea pașapoartelor soluționate de structura județeană a fost de 9.044. Prin ghişeul eliberări paşapoarte al serviciului au fost înmînate către solicitant 3.267 de pașapoarte simple. Prin curier, contra taxei de 11,30 lei fără TVA, au fost livrate către solicitanți 2.402 paşapoarte simple electronice. Prefectul Alexandru Moldovan a precizat că toate aceste rezultate au fost obținute în condițiile în care încadrarea cu personal la nivelul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Suceava este de 69,70% din totalul posturilor din statul de organizare. Sînt încadrate 23 din cele 33 de posturi.

Prin ghişeul eliberări paşapoarte al serviciului au fost înmânate către solicitanți 3.267 de pașapoarte simple, din care 3.234 de paşapoarte simple temporare și 343 de paşapoarte simple electronice.  Prin curier, contra taxei de 11,30 lei fără TVA, au fost livrate către solicitanți 2.402 paşapoarte simple electronice.

Aşa cum a precizat marți, 22 noiembrie, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, încadrarea cu personal la nivelul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Suceava este de 69,70% din totalul posturilor din statul de organizare. Din 33 de posturi din organigramă, sunt ocupate doar 23, după cum urmează:  din 11 posturi de ofițeri de poliție sunt ocupate  5 posturi; din 19 posturi de agent de poliție sunt ocupate 16 posturi, iar din cele 3 posturi de personal contractual sunt ocupate două.

În ultima perioadă au fost încadrate cu personal 3 posturi de agenți de poliție, dintre care două au fost ocupate de absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina și unul de o persoană încadrată prin concurs și la acest moment sunt în procedură de aprobare 3 rapoarte de mutare de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Suceava.

În ciuda deficitului de personal, activitatea la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Suceava s-a desfășurat „în parametri buni, fără sincope majore”, conform aprecierii prefectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.