Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor funcționează încă „în regim de avarie”,

În perioada 14-18 noiembrie a.c., la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Inmatriculări Vehicule Suceava au fost efectuate 326 de înscrieri autovehicule pentru prima dată în România, 471 transcrieri ale certificatului de înmatriculare în cazul schimbării proprietarului și 199 radieri auto din evidențe ca urmare a schimbării proprietarului, la cererea proprietarului, în cazul dezmembrării, furtului, exportului etc. De asemenea, au fost atribuite 232 de autorizații de circulație provizorie și plăci pentru vehiculele care au fost înregistrate provizoriu pentru definitivarea documentelor în vederea înmatriculării definitive, pentru dealeri autorizați etc.

În aceeași perioadă, 537 de persoane au susținut proba teoretică în vederea obținerii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în timp ce 223 de candidați au susținut proba practică, de traseu, fiind examinați de către cei trei examinatori din cadrul serviciului din Suceava și un examinator din cadrul serviciului similar din Galați.

Prefectul Alexandru Moldovan a declarat: „La Serviciul Permise și Înmatriculări continuăm să funcționăm <în regim de avarie>. Însă, la structura de permise și examinări situația se va îmbunătăți simțitor, deoarece pe lîngă cei trei examinatori ai serviciului cu care lucrăm acum vor fi încadrați încă patru, unul din data de 5 decembrie și ceilalți trei din data de 15 decembrie. De asemenea, la structura de înmatriculări a fost completat efectivul cu un ofițer de poliție venit prin transfer de la structura similară din județul Neamț. Prin urmare, sunt create premisele ca de la începutul anului viitor să micșorăm simțitor decalajul existent acum între data susținerii examinării teoretice și momentul susținerii probei de traseu. În continuare, facem demersuri în vederea ocupării celor 13 funcții vacante existente la nivelul Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Suceava, zece dintre acestea fiind suplimentate ca urmare a solicitărilor pe care le-am făcut către conducerea Ministerului Afacerilor Interne”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.