La Fălticeni, taxele locale se pot plăti din această săptămână

Serviciul Impozite și Taxe al Primăriei Municipiului Falticeni încasează începând de începând de miercuri, 4 ianuarie, de la contribuabili, persoane fizice şi juridice, impozitele si taxele locale (impozite/ taxe clădiri, impozite/ taxe pe teren, impozite mijloace de transport, taxe reclamă şi publicitate etc.)aplicabile în anul fiscal 2023.

Municipalitatea fălticeneană face un apel la contribuabili să opteze pentru plata online, ori de câte ori este posibil, beneficiile acestei modalităţi de plată fiind deosebit de importante, pe lângă faptul că simplifică mult această procedură, conduce la evitarea aglomeraţiei, așa cum a fost cazul zilei de joi, când cei veniți pentru plata dărilor au fost nevoiți să aștepte și aproape o oră la rând.  Reamintim că plata impozitelor şi taxelor poate fi efectuată şi online, prin site-ul ghiseul.ro sau accesând site-ul Primăriei Municipiului Fălticeni, secţiunea Servicii – Impozite şi taxe. Numele de utilizator şi parola pot fi obţinute de la camera 3, Serviciul Impozite şi taxe. Fără utilizator şi parolă, taxele, impozitele, amenzile pot fi plătite după ce aţi contactat Serviciul Impozite şi Taxe Locale Fălticeni pentru a obţine sumele de plată. Plata electronică a impozitelor şi taxelor locale se face în acest caz folosind aplicaţia băncii la care aveţi cont, transferând banii în conturile deschise la Trezoreria Fălticeni sub codul fiscal 5432522, conturi publicate pe pagina  web falticeni.ro, secţiunea Servicii – Impozite şi taxe.

„Sunt creșteri între 5 și 15 % de la caz la caz pentru a putea asigura buna funcționare. Din păcate s-au mărit foarte mult prețurile la utilități, apă, energie, gaze, salubritate și care, cel mai probabil vor crește și în acest an. În majoritatea cazurilor a fost aplicată la taxele şi impozitele locale din anul 2022 doar indexarea cu  rata inflaţiei din anul 2021 comunicată de pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și care este în procent de 5.05%. Ca de obicei, fălticenenii, persoanele fizice şi juridice care îşi plătesc cu anticipaţie impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi impozitul pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an, cumulat pentru fiecare categorie de impozit, până la data de 31 martie 2017, se acordă o bonificaţie de 10%” a precizat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Miercuri și joi, pe 4 și 5 ianuarie, fălticenenii au luat cu asalt ghişeele Serviciului de Taxe şi Impozite din Primăria Fălticeni ca să-şi achite impozitele pe locuinţe, terenuri şi maşini, cei mai mulţi dintre contribuabilii grăbiţi să scape de obligaţii fiind pensionarii și multe persoane care lucrează în străinătate și care s-au hotărât să petreacă sărbătoarea Botezului Domnului în țară

Cuantumurile impozitelor si taxelor locale aplicabile in anul 2023 pot fi consultate pe pagina de internet falticeni.ro

Dă clic pentru a accesa tablou%20imptax%202023.pdf

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.