Sâmbătă, 8 aprilie, Pelerinaj de Florii la Fălticeni

Sâmbătă, 8 aprilie 2023, în ajunul marii sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), începând cu ora 16,30, la Fălticeni, se va desfășura Pelerinajul de Florii. La acest eveniment religios vor participa, preoţi, monahi, monahii şi credincioşi din urbea de pe Șomuz şi din  comunele din jur.

Pelerinajul, care se va desfășura cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, este organizat de către Protopopiatul Fălticeni în colaborarea cu parohiile arondate teritorial, și cu ajutorul unităților administrative locale, și va fi precedat, la ora 15,30, de Slujba Vecerniei, oficiată de un sobor de preoți la Biserica Sfântul Ilie.

Pelerinajul va începe de la  Biserica Sfântul Ilie şi se va desfăşura pe următorul traseu: str. 1 Mai , str. Nicolae Beldiceanu, Spitalul Municipal Fălticeni, str. Mihai Eminescu, cu oprire la Biserica Adormirea Maicii Domnului, Aleea Pietonală, Bulevardul Revoluției, Piața Nada Florilor, Catedrala Învierea Domnului, unde procesiunea va fi întâmpinată de preoții și credincioșii acestei biserici și se va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor și se va adresa un cuvânt de învățătură, Biserica Sfântul Ilie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.