Ediţia a V-a a Memorialului „Mihai Vasilache” 

Ediţia a V-a a Memorialului „Mihai Vasilache” 

Sâmbătă, 24 iunie, începând cu ora 14,00, ACS „Şomuz” Fălticeni, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Fălticeni şi societatea VSI Express, organizează, în sala de sport „Gabriel Udișteanu”, a cincea ediţie a Memorialului „Mihai Vasilache”.

Pe ringul de box vor urca 60 de tineri pugilişti, băieţi şi fete, reprezentând 9 cluburi: ACS Șomuz Fălticeni, AS Box Club Piatra Neamţ, CSM Oneşti, CSM Suceava, CSM Roman, CS Dumeşti Iaşi, Felix Box Botoşani, SCM Bacău şi CSM Iaşi. Cele 30 de meciuri programate în cadrul galei vor fi arbitrate de 5 arbitri cu experienţă cunoscuţi pe plan naţional şi internaţional. Printre aceştia se numără Dănuţ Anisei din Bacău, arbitru internaţional şi delegat tehnic, Dorinel Gîţu din Brăila, arbitru internaţional, Vîzdoagă Constantin din Iaşi, arbitru internaţional, Liviu Vîrnă din Iaşi, arbitru naţional, şi Liviu Marius Pleşa din Brăila, arbitru naţional.

Prima ediţie a acestui eveniment pugilistic a fost organizată în februarie 2019, cu participarea a 9 cluburi sportive cu tradiţie în judeţele din zona Moldovei, fiind primul eveniment de acest fel, după foarte mulţi ani, care a readus la rampă şi tinerii sportivi legitimaţi la cluburile sportive din Fălticeni (ACS „Şomuz Fălticeni” şi ACS „Nada Florilor”). La următoarele ediţii  a Memorialului „Mihai Vasilache” , în ringul Galei de la Fălticeni au urcat, în fiecare an, peste 60 – 70 de sportivi, la categoriile: juniori, cadeţi, tineret şi seniori, fiind organizate peste 30 de meciuri/gală, inclusiv meciuri demonstrative ale fetelor care practică acest sport. Printre spectatori, alături de oficialităţile locale, s-a aflat şi Vasile Câtea, preşedintele Federaţiei Române de Box, care a apreciat modul în care a fost organizată competiţia.

Boxul, un sport care a adus Fălticeniului recunoaştere la nivel internaţional

Boxul este una dintre ramurile sportive care a adus Fălticeniului recunoaştere la nivel naţional şi internaţional. Unul dintre sportivii de marcă în acest domeniu a fost regretatul pugilist Mihai Vasilache, care a cunoscut succesul atât pe plan sportiv cât şi antreprenorial. Mihai Vasilache a fost Campion Naţional al României la categoria semigrea, în anii 1987, 1988 şi 1989. În memoria sa, secţia de box ACS „Şomuz Fălticeni” a iniţiat Memorialul „Mihai Vasilache”, oferind încă o oportunitate pentru tinerii sportivi să îşi demonstreze abilităţile şi talentul în acest sport.

„Iniţiat de ACS <Şomuz Fălticeni>, în anul 2019, Memorialul <Mihai Vasilache> s-a bucurat, încă de la prima ediţie, de un interes deosebit în peisajul pugilistic din zona Moldovei.

Cele patru gale organizate până acum au reunit la Fălticeni cluburi cu tradiţie în boxul românesc, dar şi persoane implicate în promovarea acestui sport la nivel naţional.

Având în vedere dorinţa de a asigura continuitate acestui eveniment, dar şi încurajarea activităţii secţiilor de box din Municipiul Fălticeni, Primăria şi Consiliul Local sunt şi în acest an partenerii principali în organizarea Memorialului de box <Mihai Vasilache>”, ne-a spus primarul Gheorghe Cătălin Coman.

                                                                                               

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.