Se pot cumpăra din nou titluri de stat Tezaur

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor, începând de marți, 17 octombrie, românii pot investi într-o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 7,25% pe an la titlurile de stat 

Începând de marți, 17 octombrie 2023, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani cu dobânzi anuale de 6,25% și, respectiv, 7,25%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

„Fiecare emisiune de titluri de stat vine cu o gamă variată de opțiuni, adaptate nevoilor și preferințelor fiecăruia, incluzând scadențe diferite și modalități multiple de subscriere. Dincolo de faptul că nu impozităm veniturile, cred că acesta este un atu important, că se adresează tuturor categoriilor sociale și poate fi accesat din orice colț al țării, atât online cât și fizic. Orice român care vrea ca economiile lui să-i aducă venituri suplimentare fără să se expună riscurilor, poate să apeleze la Tezaur” , a transmis ministrul Marcel Boloș.

Cum economisești

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 17 octombrie – 9 noiembrie 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 17 octombrie – 10 noiembrie 2023 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • Între 17 octombrie – 9 noiembrie 2023 în mediul urban și 17 octombrie – 8 noiembrie 2023 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Ghid pentru cei care vor să economisească prin intermediul titlurilor de stat TEZAUR.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la secțiunea Datorie publicăwww.posta-romana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.