Poliţele de asigurare emise de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare S.A. au încetat de drept, joi, 7 decembrie

Poliţele de asigurare emise de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare S.A. au încetat de drept, joi, 7 decembrie, a anunţat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

„Excepţie fac contractele de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanţii, care vor înceta la data de 5 februarie 2024, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată pe pagina de Facebook a ASF.

Potrivit postării, şoferii care deţin încă poliţe RCA încheiate cu societatea Euroins sunt obligaţi să încheie noi asigurări obligatorii de răspundere civilă auto, întrucât cele emise de societatea menţionată nu mai sunt valabile începând cu data de 8 decembrie 2023.

„După data de 7 Decembrie 2023 (ultima zi de valabilitate a poliţelor de asigurare încheiate de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA, cu excepţia celor încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanţii) creditorii de asigurare se pot adresa FGA cu o cerere de plată de restituire primă, Anexa 9 la Norma ASF nr. 24/2019, pentru a solicita restituirea diferenţei de primă pentru perioada rămasă neacoperită”, anunţa, la sfârşitul lunii noiembrie, Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

În cazul poliţelor de asigurare pentru care a operat încetarea de drept, nu mai este necesar un demers suplimentar, în sensul notificării asigurătorului cu privire la încetarea respectivei poliţe de asigurare.

FGA anunţa atunci că va continua să instrumenteze cereri de deschidere dosar daună primite de la petenţi ai Societăţii Euroins Asigurare-Reasigurare SA, pentru evenimente produse până la data de 07 Decembrie 2023, inclusiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.