Se schimbă condițiile pentru bursele elevilor

Un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și a Legii învățământului superior nr. 199/2023 schimbă condițiile de acordare a burselor pentru elevi. În situația în care elevii acumulează 10 sau mai multe absențe nemotivate într-o lună, nu mai primesc bursa de excelență, bursa de reziliență, bursa de merit, bursa socială, respectiv bursa tehnologică, după caz, pentru luna respectivă, conform proiectului de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Legii învăţământului preuniversitar și a Legii învățământului superior se precizează pe site-ul edupedu.ro

Bursa de excelență, bursa de merit, bursa de reziliență sau bursa tehnologică sunt acordate și sub condiția ca elevul beneficiar să fi obținut media 10 la purtare sau calificativul foarte bine la purtare la finalul anului școlar anterior, conform proiectului de OUG.

De anul viitor, Ministerul Educației propune un nou tip de bursă, de reziliență, în valoare de 300 de lei, pentru elevii cu medii de peste 7.

În ceea ce privește bursa tehnologică, aceasta nu se acordă în primele trei luni calendaristice din anul școlar următor, în cazul în care elevul a comis abateri disciplinare grave, care conduc la scăderea mediei generale la purtare sub nota 7 în anul școlar precedent.

Potrivit edupedu.ro, prin proiectul de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică, în anul școlar 2024-2025 se vor acorda următoarele burse:

  • bursă de excelență olimpică (I și II);
  • bursă de merit; – 450 de lei/lună
  • bursa de reziliență; – 300 de lei/ lună
  • bursă socială; – 300 de lei/ lună
  • bursă tehnologică – 300 de lei/lună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.