Ziua Eroilor marcată la Fălticeni cu ceremonii comemorative

Joi, 13 iunie, în sfânta zi a Înălţării Domnului, în municipiul Fălticeni şi în comunele din zonă, au avut loc ceremonii dedicate comemorării eroilor români. Aceste manifestări, desfăşurate cu prilejul Zilei Eroilor, au fost organizate de Primăria municipiului Fălticeni în colaborare cu Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, Catedrala „Învierea Domnului” şi Parohia Grădini.

La Monumentul Eroilor din Piața „Nada Florilor”, ridicat în memoria soldaţilor căzuţi în cele trei războaie (Reîntregire, Independenţă şi Eliberare) şi realizat de Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război după un proiect al maestrului Ion Irimescu în anul 1998, a fost oficiat un serviciu religios de către preoţii Ionuţ Suditu şi Claudiu Hariuc. Au fost pomeniţi eroii şi veteranii de război din Fălticeni. După intonarea Imnului naţional al României, în acordurile „Imnului eroilor”, au depus coroane de flori: primarul Cătălin Coman, viceprimarul Constantin Bulaicon, Claudia Nechifor – secretar general al Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava, senatorul Gheorghiţă Mîndruţă, reprezentanţii Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, membri ai partidelor politice reprezentate în Consiliul Local Fălticeni, elevi de la mai multe şcoli gimnaziale şi colegii din municipiu.

Al doilea eveniment comemorativ a avut loc, potrivit tradiţiei, în Cimitirul Eroilor din cadrul Parohiei „Sfinţii Voievozi” Grădini. La Monumentul Eroilor de la cimitirul „Grădini”, un ansamblu arhitectural din piatră dedicat eroilor neamului din diferite regimente înmormântaţi în Cimitirul Grădini în timpul războiului pentru întregirea neamului (1916-1919), preoţii Neculai Apostol, Bogdan Apostol şi Neculăieş Cristian au oficiat o slujbă în memoria celor care au căzut pe câmpurile de luptă. Au depus coroane de flori Detaşamentul de Jandarmi Fălticeni, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, Poliţia Municipală şi Consiliul Judeţean Suceava.

Garda de Onoare de la cele două locații a fost asigurată de elevi jandarmi de la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.