Opt premii obţinute de sportivii de la Kim Long Dao” Fălticeni la Campionatul Naţional de copii şi juniori – stilul Qwan Ki Do

Sportivii de la Clubul “Kim Long Dao” Fălticeni au câştigat  un titlu naţional, cinci titluri de vicecampion şi două locuri trei la Campionatul Naţional de copii şi juniori – stilul Qwan Ki Do.

În perioada 23-24 martie a avut loc la Sala Polivalenta din Iaşi, ediţia a XX-a a Campionatului Naţional de Copii şi Juniori Qwan Ki Do. Au participat 460 de sportivi cu vârste între 4 şi 17 ani de la 22 de cluburi din ţară. La probele de tehnică individuală (Thao Quyen) au participat 390 sportivi, iar 260 au făcut parte din cele 81 de echipe care s-au întrecut la probele de luptă pe echipe (Song Dao). S-au desfăşurat 26 de categorii tehnice, 20 la Qwan Qi Do, 6 la Co Vo Dao (Arme Tradiţionale), şi 8 categorii de luptă.

 Din partea Clubul “Kim Long Dao” din Fălticeni 12 sportivi au participat în probele de tehnică iar 6 în probele de luptă. Practicanţii de Qwan Ki Do antrenaţi de instructorul Marius Maxim – centură neagră 2 dang, au obţinut rezultate bune la probele tehnice (thao quyen) şi de luptă pe echipe (song dau), confirmând pregătitrea intensă şi munca asiduă a copiilor şi juniorilor din urbea de pe Şomuz. Cu toate că au participat în competiţii cu un număr mai mic de luptători faţă de alte cluburi, sportivii fălticeneni au urcat de 8 ori pe podium obţinând 1 titlu naţional, 5 locuri II şi 2 locuri III.

Iată rezultatele fălticenenilor:

Categoria 4-6 ani, Thao Quyen, feminin – Maxim Ioana, locul II (vicecampioană naţională);
Categoria 11-12 ani, Thao Quyen, masculin – Radu Iulian Vlad, locul III;
Categoria 16-17 ani, Thao Quyen, feminin – Negrea Ana Manuela, locul 1 (campioană naţională);
Categoria 16-17 ani, Thao Quyen, masculin, centuri – Atănăsoaie Alexandru, locul III;
Categoria 16-17 ani, Co Vo Dao, feminin, tehnică arme de lemn – Baciu Eliza, locul II (vicecampioană naţională);
Categoria 16-17 ani, Co Vo Dao, feminin, tehnică arme de lemn – Cocean Georgiana, locul II (vicecampioană naţională);
Categoria 8-9 ani, Song Dao, luptă, feminin – Radu Arianna şi Lazăr Claudia, locul II (vicecampioane naţionale);
Categoria 16-17 ani, Song Dao, luptă, feminin – Baciu Eliza şi Negrea Ana Manuela, locul II (vicecampioane naţionale);

“Din 1999 am preluat Clubul “Kim Long Dao” Fălticeni. De atunci am muncit şi tot am muncit şi anul acesta s-au văzut cele mai frumoase rezultate de când încercăm să devenim nişte practicanţi adevăraţi ai stilulul Qwan Ki Do. În ultimii ani am fost la multe concursuri zonale şi la toate campionatele naţionale la care am avut şi nu prea am avut rezultate. Rezultatele au început să apară abia anul trecut . Anul acesta a fost cel mai spectaculos din punct de vedere al rezultatelor. Am avut în total opt premii printre care şi un titlu naţional, ceea ce pentru noi este extraordinar”, ne-a declarat instructorul Marius Maxim, practicant al stilului Qwan Ki Do de peste 23 de ani.

Fălticeneanca Ana Manuela Negrea, campioană naţională la categoria 16-17 ani, Thao Quyen, feminin

Ana Manuela Negrea a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, obţinând titlul de campioană naţională la categoria 16-17 ani, Thao Quyen, feminin. Pentru sportiva în vârstă de 16 ani, acest premiu înseamnă foarte mult “este o încurajare în primul rând să merg mai departe. Mai am doi ani să mă pregătesc în această sală după care voi merge la alt club, pe perioada facultăţii. Vreau să continui acest sport, pe lângă pregătirea pentru o competiţie, practicarea artelor marţiale înseamnă control de sine şi temperanţă, disciplină, concentrare, obţinute prin exerciţii fizice şi mintal”, ne-a spus Ana Manuela Negrea. Ana Manuela Negrea practică artele marţiale în clubul de la Fălticeni de peste 6 ani, iar în ultimii 4 ani “a fost lângă podium”, ocupând locurile IV – VI.

„Aici vin şi copii cu probleme de integrare în colectivitate… ”

La Clubul “Kim Long Dao” sunt legitimaţi 40 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani. Cei mai mulţi sunt copiii până la 12 ani, cealaltă grupă 13 – 17 ani fiind mult mai mică.  În sala de antrenament de la Şcoala Gimnazială nr. 2 “Ion Irimescu” sunt primiţi toţi copiii care vor să practice artele marţiale, dar numai cei cu aptitudini sunt pregătiţi pentru performanţă. “Am şi copiii cu probleme de integrare în colectivitate şi lucrez cu ei. Şi am obţinut rezultate cu dânşii. Încerc să îi fac să aibă încredere în ei, am copii cu probleme fizice, supraponderali, lucrez cu ei şi încerc să-i ajut să scape de kilogramele în plus. Selecţia se face doar pentru Campionatele Naţionale, dar ceilalţi pot face mişcare şi exerciţii de autocontrol. Mesajul meu este să vină copiii să cunoască minunata lume a artelor marţiale. Este la fel  de frumoasă ca în filmele cu arte marţiale, numai că trebuie să aibă răbdare. Nu pot să ajungă practicanţi adevăraţi de arte marţiale în câteva  săptămâni. Trebuie câţiva ani şi chiar zeci de ani pentru a obţine rezultate fantastice. Eu am 23 de ani de când practic acest sport şi tot descopăr noutăţi în artele marţiale. Trebuie foarte multă muncă pentru a obţin rezultate”, a precizat Marius Maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.