Despre bunele maniere la C.N. ʺNicu Ganeʺ

Săptămâna „Şcoala altfel”, renumită deja pentru amalgamul de activităţi „altfel” concepute pentru a percepe şcoala într-o manieră diferită, s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Nicu Gane” printr-o multitudine de manifestări care,după ce au promovat şcoala în zilele de 1 şi 2 aprile, au creat în zilele următoare o atmosferă destinsă, în care elevii au fost instruiţi cu privire la anumite subiecte şi domenii din viaţa cotidiană.

Dintre activităţile desfăşurate s-au remarcat aşa zise parteneriate între clase, promovări de proiecte şi acte de caritate.  În acest sens, clasa a XI-a G şi clasa a   XII-a F, coordonate de profesorii diriginţi prof. dr. Liliana Rădulescu şi prof. Cristina Nechifor au desfăşurat activitatea „Bunele maniere-calitatea cea mai de preţ”, activitate ce a constat într-un schimb de experienţă pentru susţinerea importanţei bunului simţ ce constituie principala piatră de temelie a caracterului unei persoane.

]„Dacă elevii clasei a XI-a şi-au adus contribuţia prin punerea în scenă a unor situaţii frecvente în care nu se respectă normele de conduită şi exemplificarea acestora prin planşe şi prezentări, elevii clasei a XII-a au realizat o sesiune de eseuri pe diferite teme subordonate capitolului „Bunele maniere”, capitol de la care numeroase persoane din societatea de astăzi au „chiulit”. În acest sens, elevii au aflat lucruri  pe care nu le cunoşteau despre bunele maniere şi au descoperit echivalenţa bunului simţ cu morala, raportându-se la exemple din antichitate până în societatea contemporană”, a precizat eleva Mădălina Spiridon.

Finalul acţiunii a fost marcat de o serie de chestionare şi o dezbatere pe tema bunei cuviinţe, dezbatere antrenată de profeosoara de ştiinţe socio-umane Cristina Nechifor.

Activitatea a avut ca scop realizarea un moment de reflecţie printre tineri, care s-au arătat deschişi şi conştienţi că „în căutările noastre, în lupta pentru bunuri, pentru poziţia socială, ar trebui să luăm cu noi  bunul simţ, pe care la un moment dat îl vom transforma în înţelepciunea de care avem nevoie pentru a ne desăvârşi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.