Promoţia 2013 celebrată la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni

     La finalul unei săptămâni în care s-au desfășurat cursurile festive pe clase, în care s-au retrăit intens evenimente marcante şi s-au fixat întru reamintire principalele repere ale perioadei de formare reprezentate de ciclul liceal, s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Nicu Gane” festivitatea de absolvire a ciclului liceal de către elevii promoţiei 2013. În prezenţa colegilor lor din clasele V-XI, a profesorilor şi părinţilor, aceştia au savurat ultimele momente ale vieţii de elev, clipe memorabile care reprezintă pragul pătrunderii depline în viaţă.

„Mai mult ca niciodată, elevii celor 8 clase terminale au conştientizat care a fost aportul şcolii în evoluţia lor şi ce factor de progres important au reprezentat profesorii şi diriginţii care i-au format. Diverse, dar supuse mereu aceloraşi exigenţe de raportare, traiectoriile celor 8 colective de elevi au fost dominate de modele şi repere care sunt valorile autentice promovate în cultura organizaţională a instituţiei noastre. Clasa a XII-a A a crescut în cultul performanţei, făcând din aceasta un mod de a fi după modelul excelenţei reprezentat de dirigintele lor, prof. dr. Marcel Porof, facilitatorul participării la numeroase competiţii şi evenimente ştiinţifice. Elevii clasei a XII-a B au progresat laolaltă cu diriginta lor, d-na prof. Geta Neculau, al cărei traiect profesional s-a împlinit anul acesta prin obţinerea gradului didactic I. La clasa a XII-a C, matematica s-a predat cu eleganță de lord, formula pedagogică ce îl consacră pe prof. Ilie Bălăşan, dirigintele ei. Elevii clasei a XII-a D au fost iubiţi şi uniţi, temperaţi şi încurajaţi, mereu în stilul şi modul potrivit de prof. Doina Dominte. Domeniul chimiei şi al fizicii a fost dezvăluit elevilor din clasa a XII-a E de doi profesori de marcă ai acestor specialităţi, care s-au ocupat succesiv de destinul lor, prof.dr. Carmen Artenie şi prof. Sorin Gafencu. Elevii clasei a XII-a F au fost martorii a două ipostaze profesionale elitare al căror model îl vor prelua cu siguranţă: un final strălucit de carieră, reprezentat de prof. Argentina Coman şi reuşita în carieră reprezentată de prof. Cristina Nechifor. Învăţând unii de la alţii să devină, elevii clasei a XII-a G şi dirigintele lor, prof. Dorin Nistor au trecut împreună prin experienţe unice. Clasa a XII-a H a avut o dinamică aparte şi profilul lor generos de studiu a fost întregit de prezenţa în viaţa lor, de-a lungul celor  patru ani, a întruchipării perfecte a ipostazei de mentor, dl. prof. dr. Codrin Benţa. În acest moment de bilanţ, al premierii, diriginţii şi elevii lor au fost aplaudaţi cu sinceritate şi au primit felicitări entuziaste” ne-a spus Mihaela Bărbăcuţ directoarea Colegiului „Nicu Gane”.

     Titlul de şef de promoţie a fost acordat absolventei Iulia Cîmpanu, elevă a colegiului încă din perioada gimnaziului, care a uimit prin tenacitatea, perseverenţa şi ambiţia ei de-a lungul întregii perioade de studiu. Aceasta a predat cheia simbolică a colegiului într-un moment emoţionant, unui alt performer, liderul elevilor, tânărul de 10 din clasa a XI-a, Rareş Tracicaru. Ambii s-au adresat colegilor lor transmiţând un mesaj plin de forţă, ce s-a focalizat pe ideea responsabilităţii şi asumării propriei formări. Păstrând tradiţa recompenselor pentru elevii de elită prin acordarea premiilor de excelenţă la nivelul disciplinelor, au fost atribuite 4 premii de acest fel elevilor claselor a XII-a pentru performanţele obţinute la limba franceză, Spiridon Mădălina, la geografie, Lomicovschi Mădălina, la economie Bejenariu Cristina şi la ştiinţe şi pentru  participarea la un concurs internaţional, absolventei Nedelcu Cristina.

Urări de bine, gânduri de împlinire, promisiuni de revenire…toate acestea au caracterizat atmosfera unei festivități ce va rămâne în memoria absolvenților ca un moment unic. În plină maree a plecărilor şi reîntoarcerilor, acest eveniment a fost urmat în ziua de 1 iunie de întâlniri ale promoţiilor de acum 10 şi 20 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.