Opt ofiţeri şi optsprezece subofiţeri înaintaţi în grad

            Miercuri, 31 iulie, începând cu ora 08.30, la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni s-a desfăşurat ceremonialul militar de înaintare în gradul următor a douăzeci şi şase cadre militare. Astfel, trei locotenenţi-colonei au în prezent gradul de colonel, trei maiori au gradul de locotenent colonel, un căpitan are gradul de maior, un locotenent are gradul de căpitan, doi subofiţeri au înaintat la gradul de plutonier adjutant şef, şapte – la gradul de plutonier adjutant, iar nouă – la gradul de plutonier major.

            Festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului ministrului afacerilor interne de înaintare în grad a ofiţerilor, urmat de Ordinul comandantului şcolii de înaintare în grad a subofiţerilor și înmânarea noilor însemne de grad cadrelor militare.

            Anual, la 1 august, la îndeplinirea stagiului minim, jandarmii sunt înaintaţi în următorul grad. Datorită meritelor deosebite, la zile festive (Ziua Jandarmeriei Române – 3 aprilie sau Ziua Naţională a României – 1 decembrie) au loc înaintări în grad înainte de termen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.