Exercitiu de alarmare

Vineri, 27 septembrie 2013, între orele 11.00-13.00, I.S.U. Suceava va desfășura un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, pentru limitarea și înlăturarea unor situații de urgență de amploare produse în municipiul Fălticeni, având tema: «Intervenția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Fălticeni, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina“ al județului Suceava și celelalte instituții cu funcții de sprijin, pentru salvarea, evacuarea persoanelor și limitarea efectelor negative produse de un cutremur în municipiul Fălticeni. Punerea în aplicare a Planului Roșu de Intervenție.»

Conform scenariului, Dispeceratul inspectoratului pentru situații de urgență va fi anunțat, prin numărul unic de urgență 112, despre producerea unui cutremur de 7 grade pe scara Richter, care afectează în special zona centrală a municipiului Fălticeni (Piața „Nada Florilor”).

Acțiunea se înscrie în programul anual de pregătire și se va desfășura sub coordonarea președintelui Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Florin Sinescu.

Scopul exercițiului este de a verifica stadiul de pregătire a serviciilor profesioniste și voluntare pentru situații de urgență și acțiunea lor întrunită, precum și cooperarea cu structurile M.A.I., instituțiile, operatorii economici și organizațiile non-guvernamentale abilitate în gestionarea situațiilor de urgență la nivelul zonei de competență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.