Elevii jandarmi depun Jurământul Militar

Vineri, 8, elevii din anul I ai Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni depun Jurământul Militar. Ceremonia se desfășoară începând cu ora 11.00, pe Aleea pietonală din fața Primăriei Municipiului Fălticeni.

            Deschiderea anului de învățământ pentru cei 50 de elevi declarați „Admis” a avut loc în data de 1 octombrie, până în prezent ei familiarizându-se cu noțiuni specifice unităților de competență ale curriculum-ului.

„Este un moment important în viața elevilor jandarmi, dar și pentru Municipiul Fălticeni. Personal remarc deschiderea pe care conducerea Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi o are față  de comunitatea în care își desfășoară activitatea. Este al doilea eveniment public pe care îl găzduim și la care pot participa toți fălticenenii. Este o dovadă de încredere și de respect pe care la rândul nostru o arătăm față de Jandarmeria Română, o  instituție fundamentală a statului român. Va fi cu siguranță un eveniment inedit pentru că nu avem întotdeauna ocazia să vedem pe viu astfel de evenimente”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Cursurile Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni se desfășoară pe durata a 2 ani, în conformitate cu Planul de învățământ avizat de Ministerul Educației Naționale și aprobat de ministrul Afacerilor Interne.

            Curriculum-ul cuprinde unități de competență cheie (comunicarea profesională, comunicarea profesională într-o limbă străină, utilizarea tehnicii de calcul, cooperarea și lucrul în echipă), generale (asigurarea sănătății în muncă, utilizarea noțiunilor generale de drept, conducerea autovehiculelor, instruirea militară) și specifice (asigurarea și menținerea ordinii și siguranței, restabilirea ordinii publice, realizarea intervenției profesionale, paza și protecția obiectivelor, transporturilor speciale de bunuri, valori și protecția persoanelor; prevenirea, combaterea faptelor antisociale și desfășurarea activităților de cercetare documentare; instruirea specifică stării de urgență, stării de asediu la mobilizare și război).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.