Cupa Federației Române de Canotaj – Ergometru a reunit la Fălticeni cei mai buni canotori din județ

 

 

Sâmbătă, 9 noiembrie,  13 canotori juniori de la CSS „Nicu Gane” și 10 de la CSM Suceava care se pregătesc la baza nautică de la Fălticeni au evoluat în sala de antrenament ergometru a Centrului Olimpic de Canotaj din incinta  Colegiul Național  “Nicu Gane” sub privirile antrenorilor Vasile și Ana Avrămia și Ion Despa, a colegilor, a câtorva părinți și a arbitrului internațional Rodica Macovei, șefa arbitrilor de canotaj din cadrul FRC.

“Unii sportivi s-au prezentat bine, alții foarte bune, dar sperăm ca la următrul concurs rezultatele să fie și mai bune pentru că vom avea mai multă pregătire. Pregătirea pentru proba de ergometru am început-o cu o lună în urmă, am profitat de timpul bun și ne-am axat pe pregătirea la apă. Este foarte important să avem un Centru olimpic de antrement pentru canotaj la Falticeni în primul rând pentru obținerea fianțării și a pregătirii elevilor cât mai aproape de casă.”, ne-a declarat antrenorul Vasile Avrămia.

Ciprian Tudosă de la C.S.S. “Nicu Gane”, canotor care a obținut locul 6 la Campionatul Mondial, medalia de bronz la campionatul European și triplu medaliat cu aur la Campionatul Balcanic, ne-a declarat: “Astăzi am concurat în poba de 2.000 de metri, juniori mici și am mers destul de bine, obținând un timp de 6 minute și 19 secunde, dar se putea și mai bine”.

“Acest concurs se desfășoară la începutul pregătirilor de toamnă și contează pentru erarhizarea valorilor juniorilor la începutul pregătirii. Pentru juniori II și juniori I proba de ergometru se desfășoară pe 2.000 de metri, pentru juniori III, a căror vârstă este sub 14 ani, proba este pe 1.000 de metri. Ei practic simulează, imită, mișcarea din barcă pe un aparat care înregistraeză  puterea pe care o dezvoltă concurenții pe distanțele respective”, ne-a spus arbitrul internațional Rodica Macovei.

Ierarhia națională va fi stabilită până marți 12 noiembrie, după centralizarea rezultatelor din cele 6 centre zonale. Cupa Federației Române de Canotaj – Ergometru (concurs de evaluare la sfârșit de etapă) s-a desfășurat în 6 centre zonale: Iași, Năvodari, Snagov, Timișoara, Orșova și Fălticeni. La Fălticeni au concurat tinerii canotori de la CSS „Nicu Gane” și CSM Suceava. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.