Swords and feasts on „Christmas Eve”

     Și oamenii mici pot face lucruri mărețe! Acest fapt a fost demonstrat astăzi, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” Fălticeni, unde un grup de elevi din cadrul Colegiului Național „Nicu Gane” a prezentat un spectacol caritabil, fructificându-și roadele imaginației, a lucrului în echipă, dar și a unor lungi ore petrecute la repetiții.

   Conservând tradiția croită începând cu anul trecut, clasele a XI-a B împreună cu a IX-a B și-a propus o nouă misiune cu zâmbete aduse pe chipurile unor copiilor de la gradinițele din localitățile Slătioara, Dolhestii Mici și Ruși. Scopul a fost dus la îndeplinire cu ajutorul sponsorilor și coordontorilor Ciubotaru Alina și Șoldanescu Anca, în schimbul căruia, elevii  au pregatit un spectacol numit Swords and feasts on „Christmas Eve”. Bazat pe obiceiurile  de Craciun, consacrate în țări precum Italia, Franța, Rusia, dar și altele printre care se numară România, elevii și-au evidențiat aptitudinile. Costumele, muzica și personajele armonizate de atmosfera sărbatorilor de la un han obștesc au determinat reacția împânzită de aplauze a publicului. Sărbătoarea sfântă ce urmează să ne bată la uși este un motiv în plus ce ne demonstrează faptul că în fiecare din noi se găsește o rază de lumină ce ne conduce la o înseninare a gândurilor, o atitudine mai caldă, o împăcare cu noi înșine, dar și cu ceilalți, astfel încât să putem împărtași o bucurie lăuntrică cu oamenii frumoși de lângă noi, oamenii frumoși de pe stradă, oamenii frumoși pe care înca nu-i cunoaștem, dar care au nevoie de un cuvant sau o îmbrățișare de Craciun.

   Încă o dată, suntem bucuroși că am reușit ce ne-am propus, mulțumind celor care ne-au sprijinit. Va dorim Sarbatori Fericite și, urmând exemplul, să găsiți propriile mijloace prin care sa daruiți.

Tofan Daria,

Colegiul Național „Nicu Gane”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.