A început cursul de inițiere în limba engleză

Un ofițer și nouă subofițeri din Trupele de Carabinieri din Republica Moldova au sosit ieri la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni pentru a începe cursul de inițiere în limba engleză ce se va desfășura în perioada 27 ianuarie – 28 februarie a.c.

                Duminică, 26 ianuarie, carabinierii au fost întâmpinați la punctul de trecere a frontierei Stânca de către îndrumătorul de curs, lt.col. dr. Ilie Nuțu și însoțiți la sediul școlii unde s-au familiarizat cu spațiile de cazare și învățământ.

                Astăzi, după deschiderea cursului, oaspeții au început prima competență, „selectează informații din mesaje orale scurte, simple și clare”, sub îndrumarea doamnei maior Liliana Rusu, instructor militar în Catedra Pregătire Socio-Umană și Limbi Străine. Cursanții urmează să își însușească și celelalte competențe cuprinse în curriculum, respectiv: „comunică în situații simple și uzuale, pe teme legate de activități familiare și de interes general”, „selectează informații din texte scrise scurte și simple” și „elaborează mesaje scrise pe teme de interes personal sau general”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.