Campanie de plantare de arbori Falticeni

Primăria Municipiului Fălticeni împreună cu cele trei colegii și Școala de Subofițeri Jandarmi derulează începând de joi, 10 aprilie, o campanie de plantare a peste 6.500 de arbori din speciile molid, salcâm, salcie albă  și paltin. Primarul Cătălin Coman a declarat că puieții au fost puși gratuit la dispoziția municipalității de către Direcția Silvică Suceava. Salcâmii sunt plantați în special în zonele unde se înregistrează alunecări de teren și pe străzile de la ieșirea din oraș unde iarna sunt probleme cu traficul rutier din cauza viscolului, puieții de salcie albă și de paltin fiind plantați în spațiile publice din jurul blocurilor și în parcuri.

“Pe lângă înfrumusețarea orașului, se vor realiza perdele de protecție în zone vulnerabile la înzăpezire, pe terenuri din proprietatea publică situate la limita unor sectoare de drum care asigură legătura cu localități învecinate cum ar fi Petia, Baia și Rădășeni. În fiecare an avem probleme în a deszăpezi aceste sectoare de drum. Rugăm și proprietarii terenurilor care mărginesc aceste drumuri locale să permită realizarea perdelelor pe proprietățile lor, întreaga lucrare fiind făcută de angajații Primăriei Fălticeni și partenerii noștri din acest proiect ecologic”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Joi, 10 aprilie, elevii Colegiului “Nicu Gane” au plantat salcâmi pe strada Pleșești Gane la ieșirea spre Petia, elevii Colegiului “Vasile Lovinescu” au efectuat stabilizări de terenuri prin plantarea de puieți de salcâm pe malurile pârâului Târgului, iar elevii Colegiului “Mihai Băcescu”, au creat o perdea de protecție pe strada Plutonier Ghiniță, în apropierea intersecției acestei străzi cu DN2E și cu drumul ce duce spre comuna Baia. Elevii Școlii de Subofițeri Jandarmi Fălticeni au continuat acțiunile de ecoligizare după care  au plantat peste 1.000 de salcâmi pentru stabilizări de maluri în zona poligonului militar.

Primăria municipiului Fălticeni pune la dispoziția asociațiilor de proprietari pentru înfrumusețarea spațiilor verzi 350 de paltini, 300 de sălcii albe și 300 de molizi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.