Patru tineri jucători de tenis de câmp au participat la turneele organizate de Federaţia Română de Tenis

Duminică 24 august, patru tineri jucători de tenis de câmp care activează la Clubului Sportiv “Nada Florilor” din Fălticeni au participat la turneele organizate de Federaţia Română de Tenis.

Trei fete, Sara Guşă (7 ani), Andreia Anton (9 ani) şi Evelina Tănase (8 ani) au participat la turneul organizat la Dorohoi în cadrul Concursului Tenis 10 FRT (Federaţia Română de Tenis) unde au obţinut rezultate remarcabile. Andreia Anton s-a clasat pe locul doi, aflându-se la prima medalie în acest circuit, Evelina Tănase şi Sara Guşă clasându-se pe locurile 4 şi 5.

“Mă bucura că am avut mai mulţi copii prezenţi în turneul de la Dorohoi. Este o oportunitate pentru cei mici, pentru a căpăta experienţă în competiţii oficiale. Sara, Andreia şi Evelina sunt trei fetiţe talentate şi vreau să le mulţumesc părinţilor pentru că sunt dispuşi să le susţină în ceea ce fac. Până la turneul de duminică Sara a câştigat în turneele de la Dorohoi două medalii de bronz şi una de argint. Pentru acest nivel, la vârsta lor, Andreia, Evelina şi Sara au avut prestaţii demne de toată laudă. La acest nivel nu urmărim performanţa ci, aşa cum am spus, experienţă”, ne-a declarat antrenorul Marcel Dascălu, cel care se ocupă de pregătirea micilor tenismeni.

Tenis 10 FRT, este un program creat şi implementat de către ITF (International Tennis Federation) la începutul anilor 2000, ca parte integrantă a campaniei “Play and Stay” şi reprezintă o extensie de soluţii pentru îmbunătăţirea activităţii în cadrul categoriei de copii U10. Programul urmăreşte atragerea copiilor spre jocul de tenis încă de la vârste foarte mici, iniţierea şi selecţia celor cu aptitudini pentru performanţă, organizarea de competiţii motivatoare, integrarea tenisului în categoria factorilor participanţi la îmbunătăţirea stării de sănătate şi a educaţiei generale.

Un alt fălticenean, Vasile Filip (12 ani), câştigător în trei turnee în ultima lună, participă la “Cupa Emy”, care se desfăşoară la Roman în perioada 24-29 august. Din cauza ploii meciul programat duminică cu Vlad Andrieş (Condor Piatra Neamţ), cap de serie nr. 3, s-a amânat pentru ziua de luni, 25 august, fenomenele meteorologice nepermiţând disputarea mai multor partide de pe tabloul principal.

“Îi mulţumim domnului Grigore Florea pentru sprijinul pe care ni-l acordă pentru ca Vasile Filip să poată participa şi la acest turneu”, ne-a declarat Marcel Dascălu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.