Taxele şi impozitele la fel ca în 2014

Potrivit prevederilor Hotărârii Consiliului Local Fălticeni nr. 115 din 27 noiembrie 2014, taxele şi impozitele locale aplicabile în Fălticeni în anul fiscal 2015 au fost menţinute la nivelul celor din anul 2014.

Impozitul / taxa pe clădiri, impozitul / taxa pe teren şi impozitul pe mijloacele de transport se plătesc în două rate egale, până la 31 martie şi 30 septembrie inclusiv. Depăşirea acestor termene atrage majorări de întârziere. Persoanele fizice şi juridice vor beneficia şi în acest an de o bonificaţie de 10% pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren şi a impozitului pe mijloacele de transport.

Serviciul de Taxe şi Impozite va încasa impozitele aferente acestui an începând cu data de 7 ianuarie 2015, după încheierea operaţiunilor specifice de închidere a anului fiscal 2014 şi de deschidere a acestui an fiscal. Până atunci contribuabilii pot achita doar taxele fără debit: amenzi, taxele pentru prima înmatriculare, eliberare adeverinţe, acte identitate, acte stare civilă, etc..

“Ţinând cont de prevederile Codului Fiscal şi de faptul că majoritatea contribuabililor, atât persoane juridice cât şi persoane fizice, manifestă dificultăţi economico-financiare, executivul a propus, pentru anul 2015, menţinerea impozitelor şi taxelor locale datorate de persoanele fizice şi juridice la nivelul stabilit pentru anul fiscal 2014”, a precizat primarul Cătălin Coman.

Impozitul pe clădiri se calculează, ca şi până acum, pe metru pătrat de suprafaţă construită desfăşurată. La terenuri, impozitul se stabileşte în funcţie de amplasamentul acestuia, luându-se în considerare zona în care se găseşte acesta şi tariful pe metru pătrat conform prevederilor Codului Fiscal. Impozitul pe maşini se stabileşte în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului şi de categoria mijlocului de transport.

La Fălticeni au rămas neschimbate şi taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizațiilor, taxa pentru mijloacele de publicitate şi cea pentru oficierea căsătoriilor şi alte 30 de taxe locale instituite prin hotărâri ale deliberativului local.

Falticeni -securedownload (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.