Fălticenenii au câştigat 5 din cele 9 medalii la Turneul “Tenis 10”

Sâmbătă, 10 ianuarie, s-a desfăşurat la Sala de sport “Gabriel Udişteanu” din municipiul Fălticeni primul turneu de tenis pentru copii organizat de Federaţia Română de Tenis în oraşul de pe Şomuz.

Turneul “Tenis 10”, organizat în parteneriat cu ACS “Nada Florilor”, cu sprijinul Primăriei Fălticeni a reunit zeci de jucători cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani, din Fălticeni, Botoşani, Dorohoi şi Suceava, care au concurat la toate cele 3 categorii: roşu (recomandat până la 7 ani), portocaliu (recomandat până la 9 ani) şi verde (recomandat până la 10 ani).

„Este pentru prima oară când Federaţia Română de Tenis organizează un astfel de turneu la Fălticeni. Concursurile vor continua pe tot parcursul anului, în prima decadă a fiecărei luni, organizatorul principal fiind FRT împreună cu Primăria Municipiului Fălticeni şi sponsorii Grigore Florea de la S.C. Raitar şi Gheorghe Buzdea de la  Buzdea Com. Sperăm să mai vină alături  de noi şi alţi sponsori care ne-au promis ajutor pentru a promova acest sport la nivel naţional, ţinând cont că accesul la această competiţie este gratuit.

La nivelul municipiului  Fălticeni s-au remarcat deja câţiva jucători care au participat la câteva turnee organizate de FRT şi pentru că s-au prezentat foarte bine au fost răsplătiţi cu cupe şi medalii. Sperăm ca anul acesta să aducem mai multe cupe şi medalii la ACS “Nada Florilor”, pentru că avem câţiva copii care s-au remarcat şi care astăzi s-au clasat pe primele cinci locuri”.

Secţia de tenis a ACS “Nada Florilor” are în pregătire pentru competiţii 20 de practicanţi ai tenisului de câmp, numărul total al copiilor care se antrenează fiind de aproape 50. Cei 20 se pregătesc permanent, indiferent de vreme, de cât de frig sau de cald este în sală, respectă ceea ce li se spune că trebuie să facă şi chiar se antrenează şi suplimentar, când au posibilitatea. Selecţia  s-a făcut timp de o lună, când am mers prin şcoli şi am găsit câţiva copii talentaţi. Noi îi primim pe toţi, care au înclinaţie spre acest sport rămân şi merg mai departe, care nu pot veni la antrenamente din plăcere, dar nu pentru competiţii”, ne-a declarat antrenorul Marcel Dascălu.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de conducerea clubului ACS “Nada Florilor”, de Paul Buhlea, director general al Primăriei Fălticeni şi de sponsorul Gheorghe Buzdea.

Următorul turneu se va desfăşura pe 7 februarie.

 

Clasamentele finale ale primei ediţii din turneul Tenis 10- Cupa Nada Florilor :

Nivelul roşu:

 1. Darius Avrămia (Fălticeni)
  2. Ştefan Fîntînaru (Fălticeni)
  3. Luca Ivanov (Fălticeni)
  4. Alexandru Lupu (Fălticeni)
  5. Ilinca Suhan (Suceava)

 

Nivelul portocaliu: 

 1. Alexandru Smocot (Dorohoi)
  2. Ilinca Anton (Fălticeni)
  3. Răzvan Maciuc (Suceava)
  4. David Onisei (Fălticeni)
  5. David Buhă (Fălticeni)
  6. Matei Lungu(Suceava)

 

Nivelul verde: 

 1. Rareş Ilisei (Botoşani)
  2. Andreea Anton (Fălticeni)
  3. Teodor Lefter (Botoşani)
  4. Monica Buzdea (Fălticeni)
 2. Evelina Tanasă (Fălticeni)
  6. Corina Suhan (Suceava)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.