Arbitru de fotbal viitor politist

Fălticeneanul Siviu – Nicolae Iftode (19 ani) a fost desemnat la sfârşitul sezonului fotbalistic 2014-2015 Arbitrul Campionatului AJF Suceava, Ediţia 2014-2015. Succesul din cariera sportivă a fost dublat de admiterea la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, Bucureşti, Silviu fiind unul din cei doi elevi din urbea de pe Şomuz admişi la aceasta unitate de învăţământ în acest an.

Absolvent al Colegiului Naţional “Nicu Gane” din Fălticeni, promoţia 2015, Silviu a moştenit pasiunea pentru fotbal de la tatăl său, fost jucător de fotbal la echipa de juniori a Forestei Fălticeni şi mai apoi component de bază al echipelor de fotbal din Dolheşti şi Dolhasca. Primul contact cu stadionul la avut la vârsta de 2 – 3 ani când îşi urmărea tatăl din tribună. A jucat fotbal în echipele şcolii şi în echipele de juniori, iar  la vârsta de 13 ani şi jumatate a absolvit cursurile de arbitraj a C.J.A. Suceava, avându-l ca profesor şi mentor pe regretatul dascăl Niţă Pintea.

“In timpul liceului am fost timp de peste 2 ani şeful Subcomisiei de Arbitri Falticeni, fiind cel mai tânar preşedinte din ţară. Dorinţa mea pentru viitorul aproiat este să intru în echipa de arbitri ai Ligii a III-a şi să ajung treptat, după ce acumulez experinţa necesară, să arbitrez meciurile din Liga I şi poate şi pe cele internaţionale. Până atunci voi arbitra meciurile din Liga a IV- a şi a V- a din Bucureşti şi din judeţul Giurgiu, iar dacă voi fi solicitat şi timpul îmi va permite voi arbitra şi meciuri amicale din judeţul Suceava”, ne-a declarat Siviu – Nicolae Iftode.

Până în prezent a arbitrat peste 300 de meciuri în Liga a IV- a şi a V- a dar şi meciuri de juniori republicani A, B, meciuri din Cupa României – seniori, din Campionatul de fotbal feminin, meciurile din turneele de fotbal internaţional feminin organizate de F.C. “Armonia” Fălticeni în anii 2014 şi 2015, meciuri din turneele de fotbal şcolar şi din turneele Coca Cola.

Aceste reuşite sunt rodul muncii sale împreună cu al echipei care îl ajută în pregătire, fiind “şlefuit” de oameni de fotbal cu prestanţă cum ar fi arbitrul internaţional Sebastian Eugen Gheorghe, presedintele AJF Suceava – Ciprian Anton, observatorii Dumitru Antoniu, Constantin Jamaischi (fost arbitru internaţional), Vasile Padurariu, Aurel Daicu.

Siviu-Nicolae Iftode  se pregăteşte în continuare cu seriozitatea şi devotement pentru a arbitra meciurile de fotbal, dar nici învăţătura nu va fi neglijată, dorind să devină un poliţist bine pregătit profesional, “un politist şi arbitru de nivel naţional şi de ce nu un Rainea de Fălticeni”, aşa cum ne-a declarat Silviu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.