Suspendarea cursei Suceava-Larnaca după ce Cipru a plasat România în categoria C de ţări

Începând de vineri, 24 iulie şi până în data de 15 august compania Wizz Air a suspendat zborurile dinspre/spre Larnaca operate de pe Aeroportul ”Ştefan cel Mare-Suceava”, în context aul impunerii unor restricţii de călătorie de către statul cipriot cetăţenilor români care sosesc în Cipru. Pasagerii afectaţi de aceste modificări sunt rugaţi să menţină legătură cu compania aeriană pentru opţiunile de rambursare sau reprogramare a zborului, au anunţat reprezentanţii Aeroportului Suceava.

Din 23 iulie, autorităţile cipriote au plasat România în categoria C de ţări, intrarea în Cipru fiind este permisă numai cetăţenilor ciprioţi şi rezidenţilor legali veniţi din România (cu condiţia ca aceştia să aibă asupra lor atestatul de rezidenţă, respectiv foaia galbenă), a anunţat Ambasada României în Cipru.

Orice alte persoane provenind din ţări din categoria C care au nevoie să călătorească în Cipru nu o pot face face decât după obţinerea unui permis special eliberat de Ministerul de Interne. Solicitările vor fi înaintate la adresa covid19@crmd.moi.gov.cy, arată sursa citată

Ambasada României în Cipru le recomandă turiştilor români care au rezervate vacanţe în această ţară, în perioada următoare, să reprogrameze deplasarea, în funcţie de evoluţia pandemiei în România şi de măsurile luate de autorităţile cipriote. Ministerul Sănătăţii al R. Cipru actualizează, săptămânal, lista ţărilor din care este permisă intrarea, în funcţie de datele epidemiologice din fiecare ţară.

Reamintim că din 16 iulie au fost suspendate zborurile spre şi dinspre Viena operate de pe aeroportul sucevean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.