Laboratorul de Medicină Nucleară perfromant la SJU Suceava

Laboratorul de Medicină Nucleară din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava este dotat cu două aparate medicale de înaltă peformanţă, respectiv un PET-CT care este tehnica cea mai sensibilă pentru studierea neinvazivă a fiziologiei, metabolismului şi căilor moleculare la fiinţa vie, fiind o tehnică imagistic şi un SPEC-CT, similar unui scientigraf care însă realizează imagini 3D. Sunt două aparate moderne cu care se câştigă timp în lupta cu boala pentru că se poate face o evaluare în timp real pentru a se putea interveni, până acum computerul-tomograful fiind cel care arăta morfologia celulei, în timp ce la PET-CT, se poate vedea funcţionarea celulei.

Laboratorul de Medicină Nucleară a fost amenajat pe o suprafaţă de 580 de mp, fiind spaţii speciale în care se lucrează într-un mediu cu totul aparte iar în perioada următoare se şteptă autorizaţia finală de funcţionare emisă de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare. Cele două aparate au costat peste 10 milioane de lei.

Vineri, în şedinţa de CJ Suceava s-au aprobat noi posturi, pentru început, doi medici şi de asistenţi medicali.

Managerul interimar al SJU Suceava, Alexandru Calancea, a declarat că punerea în funcţiune a Laboratorului de Medicină e un mare beneficiu pentru pacienţii din zona noastră, din judeţul Suceava, pacienţi care sunt privaţi de aceste investigaţii pentru că trebuie să ajungă în alte centre, pe liste de aşteptare.

„Nu vorbim doar de pacienţii oncologici, dar gândiţi-vă la aceştia că lupta este contra cronometru şi nu putem să privăm aceşti pacienţi de asemenea investigaţii. Sperăm să deschidem cât mai repede laboratorul”, a spus Calancea.

El a menţionat că SJU Suceava este în tratative şi discută cu medici specialişti care să vină şi să ocupe aceste posturi astfel încât să înceapă cât mai repede funcţionarea acestui laborator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.