Pachetele cu produse alimentare de la UE au ajuns la primării

În judeţul Suceava s-a încheiat operaţiunea de recepţionare a  aferente Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2014-2020.

Conform unui comunicat de presă al Prefecturii Suceava, pachetele sunt împărţite beneficiarilor venitului minim garantat şi celor ai alocaţiei pentru susţinerea familiei. Un pachet cu produse alimentare conţine 5 kg de făină albă de grâu, 4 kg de mălai, două pungi cu paste făinoase, 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, 5 conserve din carne de vită, 3 conserve din carne de porc, 5 conserve de pateu din ficat de porc, două cutii de compot din fructe, un borcan cu gem din fructe şi un borcan cu gem dietetic din fructe.

Potrivit Prefecturii, în cazul în care vor exista stocuri rămase după finalizarea distribuirii pentru principalii beneficiari, de pachete finanţate de UE prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene, vor putea beneficia şi persoanele aflate pe listele suplimentare. Este vorba despre „persoanele sau familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor; persoanele dependente şi în alte situaţii asemănătoare, stabilite prin anchetele sociale; cele care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate; persoanele care locuiesc în aşezările informale”. Situaţia temporară de vulnerabilitate va fi justificată de autorităţile publice cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale.

Prin ordin al prefectului Alexandru Moldovan, distribuirea lor către persoanele beneficiare are loc până pe 26 august.

Până la finele săptămânii trecute, către beneficiarii finali au fost distribuite aproximativ 90% din pachetele de igienă, operaţiunea continuând cu persoanele de pe listele suplimentare până pe 17 august a.c.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.