Rețeaua Penny Market se extinde cu un magazin la Fălticeni

Marile lanțuri de magazine sunt interesate pentru piața locală din municipiul Fălticeni.

După germanii de la Kaufland și Lidl, prezenți de câțiva ani, cu magazine amplasate la periferia orașului, Profi pe strada Republicii, francezii de la Carrefour și polonezii de Pepco care funcționaează în fostul magazin Nada Florilor din centrul municipiului, Jysk deschis la începutul lunii august, la care se adaugă marketurile locale Simos și Market Plus și Supermarket Balli din incinta depozitului Botușanu, în scurt timp pe piață va intra și Penny Market.

Consiliul Local Fălticeni a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru magazinul Penny Market (investitor SC Central Energy Thermal SRL)  care va fi construit pe strada Oborului f.n., în vecinătatea Stației de Ambulanță și a sediului E-on. Conform documentației de urbanism magazinul cuprinde carmangerie, accese auto și pietonale, trotuare, sistematizare verticală, amenajări exterioare, reclame luminoase, stâlp publicitar, împrejmuire teren, branșamente la utilități și organizare de șantier. Accesul în parcarea viitorului Penny Market se va face din străzile Oborului și Unirii, parcarea urmând să aibă minim 95 locuri. Terenul în suprafață de 7.396 mp se află în intravilanul municipiului Fălticeni și are categoria de folosință curți-construcții.

Penny Market nu sunt la prima încercare de a deschide un magazin la Fălticeni. În urmă cu mai mulți ani intrarea companiei germane în județul Suceava era plănuită la Fălticeni, primul magazin din județ trebuia să se deschidă pe strada Armatei. Următorul proiect a stârnit numeroase și aprinse discuții în Consiliul Local pentru că magazinul urma să fie amplasat pe locul clădirii fostei maternități, de pe strada Sucevei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.