Primăria Fălticeni distribuie măşti gratuite pentru persoanele defavorizate

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Fălticeni a început, de luni, 31 august 2020, distribuirea măştilor de protecţie acordate conform OUG 78/2020, de către Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică, cu sprijinul primăriilor și destinate categoriilor de persoane defavorizate din municipiu. Acestea vor fi împărţite către.

Pachetele de câte 50 de măşti de protecţie achiziționate de Guvern ajung la 1.900 de personae cum ar fi beneficiarii Legii nr. 416 din 2001 a venitului minim garantat (beneficiarii ajutorului social), persoanele îndreptăţite pentru alocaţia pentru susţinerea familiei, pensionarii cu pensie de maximum 704 lei pe lună și persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale.

În judeţul Suceava, prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică şi al primăriilor sunt distribuite 4,6 milioane de măşti de protecţie.

Beneficiarii de de ajutor social  și alocatie pentru susținerea familiei vor primi măștile de protecție de la punctul de distribuție de la sediul Centrului Cultural “Gr. Vasilu Birlic” (Casa de cultură), zilnic, între orele 09.00-14.00 iar persoanele încadrate în grad de handicap le vor primi de la sediul Primăriei Fălticeni (intrarea fostei Judecătorii), în același interval orar. Pentru pensionari, măștile de protecție vor fi distribuite la domiciliul de către angajații Primăriei Fălticeni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.