Drumul Frasin-Broşteni modernizat

Lucrările de modernizare a drumului care face legătura oraşului Frasin cu Broşteni sunt aproape finalizate.

A mai rămas o porţiunea de 2,7 kilometri la Frasin, care este modernizată printr-un parteneriat între Consiliul Judeţean Suceava şi Primăria Frasin.

Pe pe acest drum s-au modernizat 43 de kilometri de drum, peste 4 kilometri fac parete dintr-un proiect al oraşului Frasin prin PNLD, în timp ce diferenţa de 2,7 kilometri este făcută de Consiliul Judeţean prin parteneriat cu oraşul Frasin.

În toamna acestui an se va finaliza şi turnarea unui al doilea strat de uzură pe această porţiune, de la Ostra peste Pasul Puzdra până la Holda iar într-o săptămână vor începe realizarea marcajelor rutiere pe porţiunile modernizate.

Investiţia pe acest drum este de 22 de milioane de lei. Este un drum de o importanţă deosebită care leagă Valea Moldovei de Valea Bistriţei, un drum turistic care dă o şansă unei zone turistice prin asigurarea legăturii între localităţile Frasin, Stuplicani, Ostra, Broşteni, Crucea şi se poate face mult mai uşor legătura cu zona Codrilor Seculari de la Slătioara şi cu Câmpulung Moldovenesc.

În zonă s-au mai făcut investiţii importante în infrastructura rutieră în ultima perioadă, de la Stulpicani, spre Gemenea şi Slătioara este astăzi un drum impecabil, inclusiv cu marcaje rutiere şi care va continua anul viitor cu modernizarea drumului spre Câmpulung Moldovenesc.

Drumul care face legătura cu Codrii Seculari, este o investiţie de aproximativ 4 milioane de euro pe o lungime de 3,9 kilometri şi vor fi realizate 24 de podeţe, dar şi gabioane placate cu beton pe 2,5 km pe acest traseu. Este un drum destul de costisitor şi greu de făcut pentru că apele au creat mari probleme în ultima perioadă de timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.