Peste 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost repartizate judeţului Suceava de Ministerul Sănătăţii

În depozitul Direcţiei de Sănătate Publica au ajuns primele doze de vaccin pentru campania anuală de vaccinare antigripală din sezonul rece 2020-2021.

Conform purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publica, Gabriela Băncilă, prima tranşă de vaccin antigripal repartizată de către Ministerul Sănătăţii județului Suceava însumează 10.080 de doze. Dozele de vaccin vor fi repartizate in prima etapa unităţilor sanitare şi cabinetelor medicilor de familie in vederea începerii imunizării.

DSP Suceava a solicitat pentru sezonul rece 2020-2021 90.426 de doze de vaccin, din care 4.221 doze pentru imunizarea personalului medical, alte 35.477 doze pentru vaccinarea împotriva gripei a bolnavilor cronici, 3.790 pentru imunizarea copiilor, 787 pentru gravide, 2.788 pentru rezidenţii din instituţiile de ocrotire socială din judeţ şi 43.363 de doze pentru vaccinarea antigripală a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.

De menţionat este că Ministerul Sănătăţii a anunţat marţi debutul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din acest sezon rece, distribuţia primelor 33.0000 de doze de vaccin gripal a început in cursul zilei de luni, către direcţiile de sănătate publică, aceste instituţii urmând să livreze dozele de vaccin cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare.

Totodată, MS a mai anunţat că restul dozelor de vaccin gripal ar urma să fie distribuite la jumătatea lunii octombrie şi în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării gripale gratuite a populaţiei la risc.

Această campanie a MS se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Pentru sezonul 2020-2021, MS a anunţat că a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.