Unitatea mobilă de terapie intensivă a fost pusă în funcţiune

Unitatea mobilă de terapie intensivă donată de Crucea Roşie Suceava, și achiziționată în urma campaniei inițiate de Ștefan Mandachi a fost pusă în funcțiune. Această unitate mobilă a fost lipită de pavilionul de Boli infecțioase a Spitalului Județean Suceava, iar la capăt este un burduf ce face racordul cu pavilionul propriu-zis, iar apoi un hol de legătură cu Secția de Boli infecțioase.

Sunt 12 paturi pregătite, cu ventilatoare și tot ceea ce este nevoie pentru pacienții Covid, urmând ca aici să fie mutați toți pacienții diagnosticați cu Covid de la ATI din spitalul nou. La cele 12 paturi din container se vor adăuga alte nouă paturi care se pregătesc la secția de boli infecțioase, ceea ce reprezintă un total de 21 de paturi la Terapie Intensivă.

Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, a precizat că odată cu amenajarea Terapiei Intensive speră să se degreveze spitalul nou, permiţând astfel specialiştilor din zona nouă a spitalului să trateze în condiţii optime patologia non-Covid.

Directorul Crucea Roşie Suceava, Cornel Dediu a declarat că urmare a punerii în funcţiune a acestei unităţi mobile pacienţii Covid vor avea parte de îngrijirea atât de necesară, iar spitalul va funcţiona ca spital de urgenţă.

El a arătat că astfel cei peste 33.000 de donatori vor vedea că banii lor sunt folosiţi în beneficiul celor bolnavi de Covid.

El i-a mulţumit lui Ştefan Mandachi fără de care această acţiune nu exista, şi companiei Unilever care a donat cea mai mare sumă de bani, 320.000 de euro.

Dediu a felicitat autorităţile pentru că au făcut funcţională această unitate mobilă înaintea venirii sezonului rece când situaţia, probabil, se va agrava într-o oarecare măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.