Municipiul Suceava este singurul din ţară care va avea transport public local sută la sută electric

Vineri a

avut loc inaugurarea unei prime părţi a parcului de autobuze electrice care vor face parte din flota de mijloace de transport în comun a Diviziei electrice a societăţii de Transport Public Local Suceava. Cele 25 de autobuze electrice mari, cu lungime de aproximativ 12 metri, au fost achiziţionate de către municipalitatea suceveană printr-un proiect amplu, cu finanţare europeană nerambursabilă. Cele 25 de autobuze au costat circa 10 milioane de euro, respectiv 400.000 de euro fiecare, El a precizat că autobuzele achiziţionate au o autonomie de minimum 250 de kilometri, perioada de funcţionare este de 15 ani, iar perioada de garanţie de 8 ani sau 500.000 de kilometri.

 În România mai sunt şi alte oraşe în ţară care au autobuze electrice, dar au doar o parte autobuze electrice iar restul sunt în sistem clasic pe motorină. Este un proiect unicat la nivel naţional, un proiect integrat de transport public local electric, municipiul Suceava este singurul din ţară care va avea transport public local sută la sută electric

Proiectul cu finanţare europeană este un proiect integrat de transport public local, pe lângă cele 62 de autobuze electrice se finalizează construcţia noii autobaze a diviziei electrice a TPL Suceava, că vor fi modernizate toate cele 54 de staţii de transport, cu sistem de e-ticketing, cu sistem electronic de afişaj, sistem de supraveghere video şi 41 de staţii de încărcare.

Acest proiect este rezultatul semnării la Lisabona, un memorandum, alături de alte zece oraşe europene, între care Frankfurt sau Londra, pentru susţinerea transportului electric, iar acest memorandum a fost trimis Comisiei Europene care a înfiinţat astfel axa de finanţare pentru transportul electric.

Municipiu Suceava mai are achiziţionate cu fonduri elveţiene, autoturisme electrice şi autotutilitare la Primărie, biciclete electrice pentru Poliţia Locală şi au început să sosească şi trotinete electrice din cele 50 achiziţionate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.