Funcţionarea Parcului Industrial Bucovina 1 intră în linie dreaptă

Autoritatea Aeronautică Română a dat acordul de principiu pentru funcţionarea Parcului Industrial Bucovina 1 după ce Consiliului Judeţean Suceava a fost efectuat un studiu special de obstacolare, cel care reglementează regimul de înălţime a construcţiilor din acest parc şi a primit Planul de Urbanism Zonal, „piesa cea mai importantă„ pentru ca Parcul Industrial Bucovina 1 să înceapă să funcţioneze.

Parcului Industrial Bucovina 1 va fi amplasat pe o suprafaţă de peste 13 hectare în apropierea Aerportului Suceava. Urmează ca în perioada următoare primăriile Dumbrăveni şi Salcea să aibă dezbatere publică a acestui PUZ pentru că terenul din parcul industrial este pe raza acestor primării. Urmează să fie începută procedura de concesionare a terenurilor către societatea care administrează parcul şi aprobarea regulamentului de funcţionare.

Conform unei informări a conducerii Consiliului Județean Suceava,  sunt mai mulţi investitori care intenţionează să investească aici în parc. Sunt şi hale de închiriat, dar şi terenuri pentru construcţia altor hale industriale într-o zonă extrem de avantajoasă, aproape de Suceava, aproape de gară, foarte aproape de aeroport, cu toate utilităţile, apă canalizare, gaze naturale, electricitate.

Consiliul Județean Suceava împreună cu primăriile Suceava, Salcea, Dumbrăveni și Adâncata au înființat societatea Parcuri Industriale Bucovina S.A. care va administra parcul industrial din apropierea Aeroportului Suceava în zona Centrului Economic Bucovina.

Noua societate care va administra parcul industrial Bucovina va face selecția rezidenților parcului dintre operatorii economici care au înregistrat oferte, va încheia contracte de administrare și prestări de servicii conexe cu rezidenții parcului, vor  asigura rezidenților parcului dreptul de folosință asupra unităților care formează obiectul contractelor de administrare și prestări de servicii conexe încheiate cu aceștia și va asigura rezidenților parcului dreptul de folosință asupra infrastructurii comune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.