Vizită virtuală la Cetatea de Scaun a Sucevei cu aplicația Zoom

Cu ajutorul aplicației ZOOM, un muzeograf va ghida elevii prin încăperile cetății și va oferi, în timp real, informații inedite și răspunsuri rapide la întrebările participanților.
Ideea ne-a venit la sfârșitul lunii mai, atunci când folosind aplicația Zoom am adus copii din Suceava și Hunedoara ”împreună”, în timp real, prezentându-le Cetatea de Scaun a Sucevei. Plecând de la această plăcută experiență, propunem cadrelor didactice care folosesc aplicația Zoom o altă modalitate de a „vizita”, împreună cu toată clasa, Cetatea de Scaun.

CUM VA FUNCȚIONA?
Desigur, puteți participa la acest gen de activitate descărcând și folosind aplicația Zoom.
Programarea este obligatorie, pentru a putea primi link-ul întâlnirii, precum și parola, cu care vă veți putea conecta.
Copiii, din fața calculatorului, pot vizita Cetatea de Scaun a Sucevei cu ajutorul muzeografului care, folosind un dispozitiv smart, îi va ghida prin încăperile cetății. Copiii vor primi informații despre istoria acestui monument istoric, muzeograful îi va „conduce” prin cetate până în curtea interioară, le va arăta orașul Suceava așa cum se vede de pe terasele cetății, îi va provoca pe copii la discuții și le va răspunde la întrebări.
La finalul vizitei on line, cadrele didactice vor primi materiale didactice (teste, rebusuri, fișe de lucru), cu care, prin joc și învățare, copiii își vor completa cunoștințele nou dobândite. Acestea pot fi descărcate și de pe pagina de facebook a cetății: Cetatea de Scaun a Sucevei – Suceava Princely Fortress.

CUM SE POT FACE PROGRAMĂRI?
Cadrele didactice interesate de acest mod de a descoperi tainele Cetății de Scaun a Sucevei împreună cu elevii, se pot programa la numărul de telefon 0784 – 275644, sau pe adresa noastră de email: cetate@muzeulbucovinei.ro . Veți primi un email de confirmare, care conține invitația pentru întâlnire și parola pentru a vă putea conecta.
Așadar, profitând de tehnologia smart, vă propunem un tur ghidat, virtual, al Cetății, cu toată clasa deodată (până când vremurile ne vor da voie să interacționăm, din nou, în grupuri mai mari).
Aceste tururi ghidate virtuale oferă posibilitatea cadrelor didactice de a realiza unele lecții de istorie într-un mod interactiv.
Activitățile educaționale se desfășoară de luni până vineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.